HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2010.11.25. 17:19 NickNickNick

Nyugodjunk békében ...

... és lehetőleg mielőbb. Mert jelen helyzet szerint a várható nyugdíjunk olyan lesz, mint a közmondásos kutya vacsorája. Gazdasági világválság idején. Morbid szóviccel élve, kutya lesz vacsorára.

Lehet arról szakmai vitát nyitni, hogy pontosan hány lábat akarunk a nyugdíjrendszernek. Arról is, hogy melyik láb hatékonyabb a másiknál. Ami azonban most történik, az a szakmai vitákon valamelyest túlmutat. Nem csak arról van szó ugyanis, hogy átterelik egyik nyugdíjrendszerből a másikba a tagokat, hanem félő, hogy a teljes, korábban felhalmozott és most átterelt megtakarítást 2 év alatt eltapsolják a költségvetési lyukak foltozására, hogy a szavazógépet rövidtávon olajozzák vele.

Akkor tartanám bármely szempontból elfogadhatónak a magánnyugdíjpénztárak megszüntetését, ha a kormány adott szavánál -- ami bóvlikötvényt se ér -- több garanciát, konkrét terveket, netán már lekönyvelt egyenlegeket látnánk arra, hogy az egyéni megtakarításaink valóban biztonságban vannak.

Különösen manapság hajlana inkább egy multi felé a kezem, akit legalább a piaci verseny korlátoz, mint az állam felé, amely jelenleg monopolhelyzetben van (hacsak nem emigrálok), és a demokratikus fékek is gyengélkednek, azaz 2/3-dal akár az egész nyugdíjat mint olyat betilhatják rendeletileg.

Az, hogy az ország egyelőre nem vonult utcára, csak annak köszönhető, hogy a népesség gazdasági műveltsége több egybehangzó kutatási eredmény szerint is az analfabetizmussal ekvivalens (Pénziránytű, Corvinus Egyetem, Családi Kassza Index, Gfk, stb.). Ha az emberek értenék, mit tesz éppen a kormány, és mi lehet a következménye, már most új választásokat kellene kiírni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr272472984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása