HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2011.03.10. 09:56 NickNickNick

Paraszt vakít parasztot

Paraszt vakít parasztot, és utána vakon vezeti egymást a két világtalan. Ez a mostani alkotmányozási folyamatunk mottója. Az egyik paraszt a kétharmadpolitikus, a másik a szavazópolgár. A parasztvakítás tárgya éppen a tákolmányozó igenzetgyűlés, és a készülő tákolmány maga.

Azért mondom parasztvakításnak, mert egyrészt semmi szükség rá, másrészt ha mégis nekifognánk, akkor nem enyire kapkodva és felelőtlenül kellene csinálni, harmadrészt pedig most sokkal de sokkal súlyosabb problémákkal kéne foglalkoznunk helyette.

Ha hasonlattal kéne megvilágítanom a Fidesz-KDNP jelenlegi aktivitását, akkor olyanok ők, mint az egyszeri ember (dakota?), aki ügyetlenségből felgyújtotta a szomszéd házát, majd azért, hogy az illető ezt nehogy észrevegye és esetleg elszomorodjon, félrehívja és elkezd neki vicceket mesélni, ahelyett, hogy együtt oltanák a tüzet. Pedig ketten együtt el tudnák oltani. Inkompetencia, gyávaság és gőg veszélyes elegye ez a mostani alkotmányozási pótcselekvés.

Alkotmányozgatunk, pedig az atomvillanásnál is világosabb, hogy nem az alkotmánnyal van baj, hanem a gazdasággal, illetve a magyar emberek gazdasági teljesítményével, ami a gazdasági analfabetizmusból és a polgárok éretlen, nemzeti együttműködésre képtelen hozzáállásából ered. Kevesen dolgoznak, rosszul, és aki teheti, az is csak tessék-lássék fizet adót. Ezt nem alkotmányozgatással lehet kezelni, hanem állampolgári neveléssel.

Vak vezet világtalant, szakadékok között.

8 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr112727170

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért rossz az alkotmány, avagy hogyan NE kritizáljuk az Alaptörvényt? 2011.04.17. 19:09:21

Ahogy közeledik húsvét hétfő, egyre többen szidják az alkotmányt, ezerféle érvet felsorakoztatva. Sok jobboldalinak azonban csak annyi jön át, hogy Orbán már megint antidemokrata, és minden, amit csinál, rossz. Ez az állítás sajnos részben jogos: sokan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.03.11. 05:43:42

Tisztelt Nick_!

Méltánytalannak érzem kirohanásod.
A gazdaság felpörgetése érdekében már minden szükségesnek tartott intézkedést meghoztak.
És ha valaha motoroztál volna, akkor tudhatnád, hogy ha minden előkészület megtörtént, akkor már csak be kell rúgni. Ehhez szolgált egyébként a legelső törvény (nem mondhatod, hogy késlekedtek volna vele, a szabad pálinkafőzés).
Tehát az előkészületek után most a gazdaság motorját rugdalják, csak ebből Te lehet, hogy eddig keveset éreztél, pedig már kezdi.
A bepörgést.

Ha tényleg nem vetted észre, hát nézz utána, hogy mi a vállalkozók szervezetének a véleménye mostanság.
Két hónapja még nem egészen úgy pörögtek, mint most....

Tisztelettel:
anonymand

azapistagyerek (törölt) 2011.03.11. 11:00:36

Üdv!

Sajnos igaz/igaz/van összefüggés = A.
A gumicsont bedobva, mi meg rágjuk.

Csók.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.03.11. 11:31:01

@anonymand: bárcsak igazad volna. sajnos a gazdaság érdekében szerintem csak annyi történt, hogy feltörték a megtakarításainkat és extra adókat szedtek, és próbálkoznak erőszakkal munkahelyet teremteni, a szarból vaskarika. ettől nem lesz egyesúly, hanem attól lenne, ha többen dolgoznának és ezt hatékonyaban tennék. ha érdekel esetleg erről egy bejegyzésem:

nemzetiagyhalal.blog.hu/2011/03/02/karpat_makakok

anonymand 2011.03.11. 12:42:27

@Nick_:

Tisztelt Nick_!

Úgy érzem szavaimból nem érezted ki az iróniát.
Biztos én vagyok a hibás.

Kicsit másról, kicsit ugyanúgy:
A felpörgő gazdaságnak köszönhetően lesz majd egymillió munkahely, és az egymillió új munkahely teszi lehetővé, hogy felpörögjön a gazdaság.
Világos?

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: az én hitvallásom, hogy mindenkinek lóg egy deszkája, probléma csak akkor van, ha az tarja a többit....

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.03.11. 14:29:55

@anonymand: vágom, vágom. sajnos a magyar közélet elmúlt 1 éve kissé összemosta a valóság és a fekete humor határát, emiatt sose tudhatja az ember, hogy éppen ki beszél komolyan =)) voltak itt bálnák, államtitkári hírcsárda helyreigazítás, kinyalatkozatháború és egy csomó olyan törvényjavaslat, ami a sírva röhögős kategória. bocs, hogy elsőre benéztem ... =)

anonymand 2011.03.11. 16:16:12

@Nick_:

Tisztelt Nick_!

Megértelek.
Ebben az iszonyú sötétségben, az ember olykor csak tapogatódzni tud, hogy tájékozódhasson.
Nincs miért elnézést kérj.

Amúgy pedig, előfordul hogy őszinték. Mondják, hogy gyökeresen változik az ország, mást nem is várhatunk gyökerektől. Nem?

Ha pedig komolyra fordítom a szót, akkor igazán elkeserítő az az általános színvonal, ami a választópolgárokat jellemzi. Olvasni sem tudnak, nemhogy sorok között képesek lennének.
Nem tájékozódnak, Való Világon izgulnak. A Fidesz meg élvez, elsöprő (52,7%-os) támogatottságot.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: valószínű, hogy összefutunk még...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.12. 12:31:43

tahók választotta tahókormányunk erre képes - és rohadtul büszkék magukra... mi meg szívunk, és végül beledöglünk... igaz, hogy utánunk azonnal ők következnek :)
süti beállítások módosítása