HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2010.07.09. 12:08 NickNickNick

Hungarorange Ltd.

Címkék: Címkék

magyar_narancs.jpgVállalkozássá alakította Magyarországot az orbánzó párt – és fejvakarós feladat definiálni, milyen szervezeti formában menedzselődünk éppen.

Betéti társaságnak aligha mondanám – inkább kivenni szeretnének, mint betenni. Betenni mi fogunk majd. Kivéti társaság meg ugye nincs. Spekulatív befektetőknek se mondanám őket – nem sokat spekulálnak, elveszik erővel, ami kell. Nohát, kinek van pénze, ahá, a bankoknak van, és őket most nem szeretik annyira, na hoppsza, ide a lét, nem rinyál, fizet, szevasz. Ja, tényleg, bocs Zsiga, te haver vagy, neked nem kell.

Korlátolt felelősségű társaság? Sok minden szól mellette. Például közmondásosan korlátoltak, és a felelősség hárításában is világverők. Gyurcsány a hibás 2050-ig. Igen, talán ez lesz a legmegfelelőbb. Hungarorange Kft., WTF.
 
Csak az a bibi, hogy a valóságban igenis nagy a felelősségük. Korlátlan felelősségű társaság ez. Kétharmados – csak hogy értsék. Ebben az országban nem szavazók élnek, hanem emberek, akik tesznek az együttműködési kinyalatkozatra. A történelem rá fogja kényszeríteni a Fideszt, hogy vállalják a felelősséget. Nem előre, utólag. Talán még én is ott fogom lengetni a zászlót a barikádon. Akármilyet – Süsü sárkányosat, protest-ből.
 
Igen, barikád. Cassandra jóslata a WC fülkékben lezajlott forradalomról nem légből kapott. A Hungarorange Kft. menedzsmentjével a párbeszéd céltalan, mert az érveink egyszerűen: irrelevánsak.
Az a baj velünk, bloggerekkel, hogy koncepció alapján, értékek mentén gondolkodunk, és azt gondoljuk, mások is így vannak ezzel. Ideológiát, társadalmi szolidaritást keresünk ezúttal is, pedig nincs.
 
Nőjünk már fel. A Fidesz mögött álló igazi hatalmi centrumnak nincs ideológiája. Ez már akkor bebizonyosodott, amikor 180 fokot fordultak a liberalizmustól a konzervativizmus felé, piaci alapon. Ennek a klikknek érdekei vannak, és az ezek által automatikusan szentesített eszközei. Illetve, van ideológiájuk, de ez nem iránytű, hanem eszköz. Machiavelli reloaded.
 
Hetek sem teltek el, és már van egy Parlamentnek titulált szavazógépünk, megerőszakolás alatt álló alkotmányunk, tea-klubbá degradált alkotmánybíróságunk, koncepciós perekre szakosodott médiafelügyeletünk, őrző-védő titkosrendőrségünk, kormányzati információs vasfüggönyünk, csókosok siserehadától zsezsegő államigazgatásunk, kötelező ideológiánk, és már méretet vettek a sajtóról a készülő szájkosárhoz.
 
Mi ez tehát, ha nem forradalmi helyzet? Csak a vérmérsékletünkön múlik, és azon, hogy kitart-e a cirkusz, a kenyér és a sör a hó végéig.

3 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr332140685

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lex Borkai 2010.07.12. 17:08:51

Előre jelzem: alapvetően teljesen mindegy, hogy mennyi. De nagyon nem mindegy, hogy miért és hogyan. Igen, egy újabb alkotmánymódosításról van szó, a Lex Borkairól. Egy olyan ügyről, amiről maga Borkai Zsolt tehet a legkevésbé.Történt pedig, hogy Lázár...

Trackback: Fidesz már nincs !!! Felfalta önmagát is. 2010.07.10. 13:32:59

  Ha egy párt teljesen átalakítja a céljait és többszörösen nevet is vált, az már nem lehet ugyan az, mint régen. A Fidesz felfalta egykori önmagát is, és nem csak más rivális pártokat és tömegszervezeteket. Fidesz már nincs, hiszen többszörös...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuciber 2010.07.09. 13:00:53

Korlátlanul Felelőtlen Társaság

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.10. 13:20:09

Sajnos a leírtakban semmi kötői túlzás sincs. Jobban szeretném, ha ez csak egy kisarkított karikatúra lenne. Nem az. Ez a valóság.

mákmag 2010.07.12. 13:27:21

Ja és Viktor fejkörfogatát méregetik a "királymérő" centivel a korona ráigazítása végett! Hisz csak úgy lesz valakiből valami, ha van hozzá az az izé is... micsoda, ja korona, meg mű jég...
süti beállítások módosítása