HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

 • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
 • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
 • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
 • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
 • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2018.06.06. 14:23 NickNickNick

Képzelt beszélgetés Kósa Lajossal

- Te Lajos, megyünk holnap meccsre?

- Ezt a kérdést a rendőrség még vizsgálja.

- Hogy érted?

- Nem akarhatjuk, hogy migránsok özönöljék el városunkat.

- Ne már, Zalaegerszegről jön az ellenfél, az nyugatabbra van, mint mi.

- Az ellenzék pénzért és hatalomért bármire képes.

- Á, ezek pénzért se képesek semmire, láttad a múltkori meccset.

- Ez egy nagyon jól megszervezett szélhámosság.

- Ja. Ennyi TAO-ból már a fél Barcelonát megvehették volna.

- Igen, de a fémkupak esetében megpróbáljuk ezt a szemléletet csökkenteni.

Szólj hozzá!

2012.01.31. 14:50 NickNickNick

LEGYEN Más a Politika!

Lehet egyetlen paraszttól mattot kapni? Gólvonalról léc fölé bombázni? A cél helyett a box utcába finiselni? Lehet egy olyan pártnak, amelyik „Lehet Más a Politika” néven került bejegyzésre, nekifutásból tökön rúgni saját magát ÉS a választóit, és „Elvben lehetne más a politika, de mi lenne, ha inkább maradnánk a régi jól bevált mutyizásnál” üzenetekkel trollkodni?

 
Lehet egyáltalán fontolóra venni az együttműködést a szocialistákkal egy olyan kispártnak, amelyik legalább részben velük szemben hozta létre és definiálta önmagát? Amelynek szavazóbázisa a liberális értelmiség, meg az egyetemisták, kiegészülve a kiábrándult jobb és baloldali GONDOLKODÓ „zemberekkel”, akik az átlagnál 20-30 ponttal magasabb IQ-val rendelkeznek, tehát NEM igénylik a l’art pour l’art egyhelyben politizálást, hanem tényleg változást szeretnének a közéletben?
 
Egyáltalán esélyt adni a kollaborációra egy olyan szocialista párttal, amelyik 8 éven keresztül a lopáson és ígérgetésen kívül alig tett le valamit az asztalra? Amelyik szocialistaként kapitalista volt, és amelyik legalább felerészben felelős azért, hogy politikai kultúránk szerves része a korrupció, a demagógia, a kontraszelekció és a dilettantizmus?
 
Egy olyan környezetben, ahol a lakosság többsége kiábrándult mindegyik pártból, elege van az ígérgetésből, tehát szintre VÁRJA, hogy szakértői alapon valaki megnyerje őket, értelmes, józan üzenetekkel…? Egy ilyen LMP-MSZP paktummal akkora luftot rúgna az LMP, mintha Bayer Zsolt szombat este a tigrispáncélos induló eléneklésével igyekezne feldobni a zsinagógában a hangulatot. Ne tegyük.
 
A választók nem Orbán Viktor leváltását szeretnék, hanem egy élhető, békés Magyarországot, ahol mindenki dolgozik, mindenki jól keres, mindenki fizet adót, mindenki büszke a magyarságára meg az európaiságára, és az ellenzék meg a kormány együtt megy hétvégi meccsekre, mert nem ellenségként, hanem vitapartnerként és kollégaként tekint egymásra. Ahol a politikus nem a szavazatot és a kenőpénzt számlálja, hanem hogy mit adott aznap a közösségnek, amely rábízta jövőjét.
 
A politika attól lesz más, ha az alapértékeket definiáljuk újra. TESSÉK RENDESEN VÉGIGCSINÁLNI!

75 komment · 1 trackback

2012.01.12. 17:23 NickNickNick

NEM MENŐ.

imagesCABRB1CF.jpgCsak hogy el ne felejtsem, összeírom magamnak azokat a dolgokat, amik miatt már rég el kellett volna zavarni a bánatba a jelenlegi kormányt, és amiért garantált, hogy soha többet nem szavazok rájuk. (Nem mintha az előző garnitúrát jobban szerettük volna.)

 • A kétharmados felhatalmazás valójában soha nem létezett, legfeljebb jogi értelemben. Ezeket a szavazatokat nem a FideszRE adták le, hanem a korrupt balliberális kormány ELLEN, olyan kiábrándult emberek, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy részleteiben mi folyik a politikában és a gazdaságban. Az az érvelés, hogy a nép nem akarja a korrupt komenistákat, TEHÁT mi jobboldaliak bármit megtehetünk, mert erre megkértek minket, csak azon jogászok és politikusok számára fogadható el, akik számára amúgy is napi gyakorlat paragrafusokkal küzdeni az igazság, a valóság és a józan ész ellen.
 • „Megvédjük” felkiáltással einstandoltak magánmegtakarításokat. Ez sokat elmond a morális érzékükről, és arról, hogy mennyire tisztelik a polgárokat, amelyeknek a szolgálata a kötelességük volna. Tény persze, hogy a védelmi pénz hasonlóképpen működik: erőszakkal veszik el, és azt mondják, hogy a te érdekedben tették, nehogy bajod essen. És ha nem fizetsz, tényleg bajod esik (ld. nyugdíjpénztárak és tagok megfenyegetése és meghurcolása a „független” hatóságok által).
 • Kíméletlenül szétgyakni a lehetséges politikai ellenfeleket, 10 évre előre bespájzolni a bírói, végrehajtó, törvényhozói, média hatalmi ágak kulcspozícióit, rokonokat (Szájernét) és „jó elvtársakat” ültetni ezekre a posztokra bolsevik virtus. Nem csoda, hiszen a Fidesz prominensei a KISZ és az MSZMP emlőin nevelkedtek, csak ezt a gondolkodásmódot ismerik. Ugyanígy bolsevik virtus alkalmatlan, súlytalan (Német Lászlóné) és zsarolható (Schmitt Pál) embereket ültetni kulcspozíciókba, hogy garantáltan minden utasítást végrehajtsanak. Ez a kontraszelekció tette tönkre a kommunista rendszereket, és efelé haladunk most.
 • Nem egy skandináv szakember tekint értetlen, üveges szemekkel arra az ámokfutásra, amelyet a mindenkori kormányok az államigazgatásban hajtanak végre a választások után. Nem értik, hogy miért kell 4 évente lefejezni azt a hivatalnokréteget, amelyik képes lenne szakmai alapon megvédeni az országot a politikusok óhatatlan hülyeségeitől. Azt is mondják, hogy közvetlen összefüggés van a magas gazdasági teljesítmény és a politikának az államigazgatásba történő minél kisebb beavatkozása között. Ők tudják ezt és eszerint élnek, azért tartanak ott, ahol. A mi politikai elitünk inkább tönkreteszi az országot, és egy szemétdombon lesz király, minthogy lemondjon a feudális reflexekről.
 • A cél nem szentesíti az eszközt. Még ha lenne is erkölcsi indíttatásuk és felhatalmazásuk arra, hogy megtisztítsák a közéletet a korrupt és inkompetens elemektől, ha ugyanazokat az eszközöket használják, akkor maguk válnak azokká, akiktől meg akartak minket szabadítani. A nepotizmus, klientúra és korrupció ellen lehet nepotizmussal, klientúrával és korrupcióval küzdeni, de akkor ez nem fülkeforradalom vagy szabadságharc, hanem két hatalomért marakodó gengszterbanda leszámolása.
 • Nemzetstratégia helyett dilettáns tűzoltás folyik. Húsz éve fel lehetett volna ismerni, hogy az ország egyetlen és legsúlyosabb problémája az elavult és korszerűtlen ismereteket nyújtó oktatási rendszer, amelynek reformjával kellett volna kezdeni MINDENT. A magyar polgár nem érti, hogy miért kéne dolgoznia, nem tudja, hogyan kell ezt hatékonyan tenni, és ha jövedelme van, nemzeti sportként űzi az adóelkerülést. A Fidesz az állampolgári és gazdasági nevelés gyökeres reformja helyett a kisebb és partikuláris nézeteket valló koalíciós partnernek szerveztek ki az oktatásügyet, betolták egy orvosprofesszor alá, aki ab ovo az egészségüggyel fog kizárólag foglalkozni, és arról is gondoskodtak, hogy a nagyobbik párt szakpolitikusai folyamatos tűz alatt tartsák a területet, nehogy érdemi előrehaladást lehessen elérni. Ez a dilettantizmus az évszázad legnagyobb politikai bűntette (foglalkozás körében elkövetett gondatlan nemzetölés). Nem csak a mostani kormány bűne, hanem az elmúlt 20-25 év mindegyik kormányáé.
 • Államosítani azzal a reménnyel, hogy majd attól jobban működik valami, nem valami korszerű dolog, hacsak nem újraprivatizáció a célja, ami meg etikai szempontból aggályos. Szintén ordenáré baromság mindent szénné szabályozni és törvénybe foglalni, az organikus fejlődés helyett. A mostani törvénykezési kényszer részben pótcselekvés, részben annak beismerése, hogy a nemlétező ismeretek miatt a magyar polgár képtelen önállóan betölteni a funkcióját a társadalomban. A megoldás, ismét jelzem, az oktatási reform lenne. Soha senki nem lenne képes akár egyetlen ember életfunkcióit rendeleti úton vezérelni úgy, hogy az illető ne haljon meg 1 percen belül. A társadalom ennél bonyolultabb szövevény, képtelenség mindent kontroll alatt tartani.

Most így elsőre ennyi. Tud valaki valami jó norvég állást esetleg … ?

217 komment · 7 trackback

2011.05.25. 11:09 NickNickNick

Adásszünet

Kedves Olvasók!

Mint láthatjátok, a Nemzeti Agyhalál blogszerzője egy ideje lustálkodik. Ez feltehetőleg így is marad egy darabig. A szünet okai:

* Sok a meló (szerencsére).

* Eldurvult a közélet, egyre kevésbé vicces, én meg utálok bosszankodni.

* A szabad véleménynyilvánítás kezd kockázatokat hordozni.

* Megszaporodtak a kimondottan jó közéleti blogok -- olvasgassátok inkább őket.

Megköszönöm mindenkinek, aki megtisztelt kommentjeivel (igen, a trolloknak is). Talán még lesznek itt posztok a jövőben, addig is mindenkinek kellemes szörfölgetést!

Szólj hozzá!

2011.04.26. 18:43 NickNickNick

Hat nyelven mondja a semmit, LOL !!!! =))

Na ez kész !!!! -- Egy igazi, vérbő Schmitt Pali Dal !!!

Két évig nem kell posztot írnom, csak belinkelem ezt itt !!! Köszönöm, fiúk, akárki vagytok is !!! És lassan kifogyok a felkiáltójelekből !!! =))

<< Schmitt Pál Dal >>

Szólj hozzá!

2011.03.24. 17:31 NickNickNick

Angyalcsináló

Két év letöltendő börtönt kapott első fokon Geréb Ágnes, aki az általa levezetett otthonszülések, illetve az azok közben / után fellépő komplikációk és csecsemő haláleset kapcsán került a közvélemény figyelmének középpontjába az elmúlt évek során.

http://index.hu/belfold/2011/03/24/gereb_-elozetes/

Személyes véleményem az, hogy -- túlzás nélkül -- Geréb Ágnes közveszélyes elmebeteg, akit nem két évre börtönbe, hanem élete végéig szoros pszichiátriai felügyelet alá kell helyezni. Geréb Ágnes a feltűnési viszketegség, anyagi haszonszerzés, sarlatánság, hamis messiás- és vértanúkomplexusok elegye nyomán képes volt ismétlődő jelleggel életveszélynek kitenni ártatlan gyermekeket, kismamákat, egy csecsemő meg is halt, miközben ezen kockázatok többsége elkerülhető lett volna megfelelő szakintézményekben. Kedves feministák, lehet itt okoskodni, de hogy a halott gyermeket az anyjának már senki nem fogja visszaadni, az biztos. Én emberölésként kezelném az ügyet, minthogy az is. Ez ennek a blognak az eddigi legsommásabb véleménye, de nem nagyon tudnék elképzelni olyan érvet, ami ezt felülírja. Nem, nem vagyok orvos, csak valaki, aki a józan paraszti eszét még remélhetőleg nem vesztette el ebben a fenekestül felfordult országban.

21 komment

2011.03.21. 17:29 NickNickNick

Bal - jobb - bal ... (?)

Nnna bravó ...

A kormány megtorolta, hogy leszavazták Ferihegy új nevét
Földes András, index.hu
2011. március 20., vasárnap 19:13
A földrajzi nevekről döntő bizottság több tagját kirúgták munkahelyéről, mert úgy vélték, a kormány által javasolt Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér név bonyolult, és nem menne át a köztudatba. Szakmai véleményükért egyeseknek nem is a bizottsági helyükkel kellett fizetniük, hanem a bizottsági tevékenységüktől független munkahelyükről rúgták ki őket.

A teljes cikk: << ide kattints >>

Mai totófeladvány: mondj két olyan totaliárius rendszert a közelmúltból, amelyek a polgárok egzisztenciális megfélemlítésére alapozták a hatalomgyakorlást. Segítek, az egyik szélsőjobboldali volt, a másik szélsőbaloldali.

A mostani egyszerre akar szélsőjobb és szélsőbal lenni -- ez kicsit skizofrén helyzet, de meg fogják oldani. Az NSDAP is lehetett szocialista, végülis.

4 komment

2011.03.10. 09:56 NickNickNick

Paraszt vakít parasztot

Paraszt vakít parasztot, és utána vakon vezeti egymást a két világtalan. Ez a mostani alkotmányozási folyamatunk mottója. Az egyik paraszt a kétharmadpolitikus, a másik a szavazópolgár. A parasztvakítás tárgya éppen a tákolmányozó igenzetgyűlés, és a készülő tákolmány maga.

Azért mondom parasztvakításnak, mert egyrészt semmi szükség rá, másrészt ha mégis nekifognánk, akkor nem enyire kapkodva és felelőtlenül kellene csinálni, harmadrészt pedig most sokkal de sokkal súlyosabb problémákkal kéne foglalkoznunk helyette.

Ha hasonlattal kéne megvilágítanom a Fidesz-KDNP jelenlegi aktivitását, akkor olyanok ők, mint az egyszeri ember (dakota?), aki ügyetlenségből felgyújtotta a szomszéd házát, majd azért, hogy az illető ezt nehogy észrevegye és esetleg elszomorodjon, félrehívja és elkezd neki vicceket mesélni, ahelyett, hogy együtt oltanák a tüzet. Pedig ketten együtt el tudnák oltani. Inkompetencia, gyávaság és gőg veszélyes elegye ez a mostani alkotmányozási pótcselekvés.

Alkotmányozgatunk, pedig az atomvillanásnál is világosabb, hogy nem az alkotmánnyal van baj, hanem a gazdasággal, illetve a magyar emberek gazdasági teljesítményével, ami a gazdasági analfabetizmusból és a polgárok éretlen, nemzeti együttműködésre képtelen hozzáállásából ered. Kevesen dolgoznak, rosszul, és aki teheti, az is csak tessék-lássék fizet adót. Ezt nem alkotmányozgatással lehet kezelni, hanem állampolgári neveléssel.

Vak vezet világtalant, szakadékok között.

8 komment · 1 trackback

süti beállítások módosítása