HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2009.08.10. 13:22 NickNickNick

Ötnegyedes blues lovári nyelven

"A négerek jól kosaraznak. Az indiánok tűrik a fájdalmat. A franciák jó szeretők. A skótok sóherek. A zsidók értenek az üzlethez. A cigányok lopn ... baromi tehetséges zenészek."

Na, ki tudja, mi az a "toposz"? Kezeket fel.

A toposz egyfajta irodalmi vándortéma, vagy gyakran visszatérő motívum (...) Például évszakszimbolika: az ősz a pusztulás, az öregedés, a tél a halál, a tavasz a fiatalság vagy az újjászületés szimbóluma. (Wikipédia)

Nagyon szép, ügyes vagy, Pistike, ötös, leülhetsz.

A négerek jól kosaraznak. Az indiánok tűrik a fájdalmat. A franciák jó szeretők. A skótok sóherek. A zsidók értenek az üzlethez. A cigányok lopn ... baromi tehetséges zenészek.

Igen. Augusztus 8-án a Dörögdi Fesztiválon Babos Gyula, a jazz nagy magyar öregje megint beintett egyet a zenekarnak, és olyat alkottak együtt, amire sokáig emlékezni fognak a szerencsések, akik ott lehettek. Én ott voltam. Ötszáz darab Forma-1 belépőért nem cserélném el azt a fél négyzetmétert a fenekem alatt, ott a klast/rom hideg és kemény kőfalán.

Na jó, nem olyan öreg ő. De kijár neki a jelző. Többet tett le az asztalra külföldön értünk magyarokért, mint ezer hivatalos kultúrcsinovnyik. "I love István Hiller end dö Hungarian kálcsör" matrica nélkül. Nem kerül csilliárdba, mint a Róbert Cápa. Ő csak egyszerűen nagyon ért valamihez. A zenéhez. Meg az emberekhez. Nemzetközi szinten. Csinált már a SONY Columbia stúdió olyan lemezt csinovnyikkal, ami 12 országban jelent meg egyszerre ... ? Na ugye. ("Blue Victory", 1994 -- Megvettem, mert megérdemli, hogy fizessek érte.)

"Hölgyeim és uraim, ősbemutatót hallottak. A világon először szólalt meg ötnegyedes blues lovári nyelven." A közönség egyik fele őrjöng (whoaaa, világpremier!!) a másik fele, aki érti is a zenét, megkövülten ül a helyén, és dermedten néz maga elé. Négynegyed / egykéthár-keringős világunk egyik elfeledett bugyrából, Bartók&Kodályon túlról, előugrott egy szőrös, pocakos, mérsékelten füstösképű ember, és mintegy mellesleg átrendezte a zenei világunkat. És ezt utólag vettük észre. Mert az az öt negyed menet közben is jól szólt. Ugyanolyan jól, mint a négy vagy a három. Nem kisérlet volt, hanem bizonyítás.

A többi szám szimplán csak zseniális koncertélményt nyújtott. Ha úgy tudnék írni, ahogy ők zenélnek, megpróbálnám elmesélni. De nem tudok úgy, szóval inkább vegyetek Babos CD-ket, és járjatok koncertre.

Babos Gyula - gitár. "A hazai jazzélet legismertebb gitárosa." Höh. Ez az ember 50.000-es tömeg előtt zenélt Frank Zappával. 30 éve tanít a Zeneakadémián. Katona Klári a felesége. Mi kell még? Ja, és cigányember. Irígykedj.

Veres Mónika - ének. Debrecenből. Universal lemezes, Emerton díjas. Whitney Houston tudott valami hasonlót valaha. NEM VICC, hallgasd élőben. És roma lány. Büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok, vele együtt.

Szakcsi Lakatos Róbert - billentyű. "A" Szakcsi gyereke, de maga is bőven felnőtt a névhez. Cigi a szájában, az enyémből meg kiesik a pipa, ahogy zongorázik. Szintén roma. Ha így tudnék zenélni, engem is cigányozzanak le, kérem szépen.

Balogh László - dob. "Észak-Magyarország "talán" legjobb roma jazzdobosa", mondja be Gyuszi bácsi. Hát, ha tényleg vannak versenytársai, akkor jazz-nagyhatalom lettünk. Észak Magyarországról mától ne az Avas lakótelepre tessék asszociálni.

Takács Donát - basszus. A számokat hallottuk, nem őt. Ezt hívják kulturált zenélésnek. És ha lehalkítottuk volna a többieket, akkor is zenét hallottunk volna, és bejátszotta volna a nézőteret. Rulez! Ő asszem nem cigány, de szeretne (gondolom).

Szóval. A cigányok lopn ... baromi tehetséges zenészek. Neked mikor jelenik meg külföldön lemezed?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr31300280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása