HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2010.04.07. 09:40 NickNickNick

Most ugrik a majom a vízbe.

Közelebb, közelebb... Nyakunkon a választás, latolgatjuk az esélyeket. Az esélytelenek nyugalmával.

Várjuk a nagy igazságtételt, az össznemzeti katarzist. Amikor a választás másnapjától megint 3.60 lesz a kenyér. Amikor az igazságos Viktor király besuvasztja az összes korrupt politikust börtönbe (kivéve a gyevi bírót), és vagyonukat szétosztja a szegények között. Amikor a cigányok csak egymástól lopnak. Amikor a multik visszaadják az extra profitot és hazamennek, a szlovákok kivonulnak a felvidékről, a kereskedelmi rádiókból tárogató sír reggeltől estig, NEM LESZ, ismétlem NEM LESZ gázár emelés, a 23. havi nyugdíjat már januárban odaadják, a munkahelyteremtő programok eredményeképpen mindenkinek ingyen lesz a munkanélküli segély.

Mária Országa ismét várja a csodát, mint eddigi történelme során. A 'deus ex machina' megoldások tényszámokként épülnek be országépítő terveinkbe. Pedig megtanulhattuk volna. Ha nem lenne elkoptatott kifejezés, azt mondanám, egy "normális" Magyarország nem az égre nézne, hanem a saját lába elé. Most komolyan, noooormálisak vagyunk?

Mert milyen az, hogy a cigánygyűlöletet azzal próbáljuk orvosolni, hogy betiltjuk a rasszizmust? Akkor már legyünk pozitívak, és iktassuk törvénybe, hogy szeretni kell a cigányokat. Cigánygyerek puszilgatása 5 pont, arcunk másik felének odatartása kocsmai verekedésben 15 pont. Ha együtt megyünk lopni, az 120 pont. Nem kéne mégis inkább felemelni a romákat? Hogy tényleg szerethetők legyenek?

A munkanélküliség megoldása mióta az, hogy az adófizetők pénzéből eleve deficites "munkahelyeket teremtünk"? Megvan a sztori, hogy támogatott munkahelyként favágást végeztetnek a munkanélküliekkel, és az őrzésük többe kerül, mint amit megtermelnek? Nem kéne ehelyett már az általános iskolában megértetjük az emberekkel, vagy értelmes munkát keresnek maguknak, vagy éhen halnak, mert mindenkinek kutya kötelessége dolgozni?

És a korrupció megoldása mióta az, hogy a túlontúl mohó (értsd, osztozni nem akaródzó) politikai ellenfeleinket megrendelésre bekasztliztatjuk? Cuslágolás, hagyózás, hunvaldozás? Ők lebukott bűnözők, vagy bukott politikusok? És akik lebuktatják őket, azok kevesebbet lopnak? Mrs. Kocsis Ltd WTF ?!?!?!?! Nem lehetne inkább a választópolgárokat már gyermekkortól arra nevelni, hogy a magántulajdont tiszteljék, és megköveteljék minden politikustól, számoljon el minden egyes forinttal, amit rábíztak?

Ez a gondolkodásmód persze arra épít, hogy a döntéshozóink hosszú távra tervezzenek, és hajlandóak legyenek keresztbe tenni két szalmaszálat azokért az emberekért, akiket szolgálni hivatottak. A jelenlegi politikai elitünk messzebb van ettől, mint Makó Jeruzsálemtől, a Plútó útbaejtésével. Nem csak az a baj, hogy kvázi munkaköri kötelességként lopnak, hanem addig sem kormányoznak. Ideje kitakarítani az egész ingyenélő, élősködő ocsmány bagázst a Parlamentből.

A Jobbik és az LMP programja ezen a téren összecseng. Amennyire racionális a közgondolkodásunk, lesz még ebből koalíció ... ;)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr881900935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Archenemy 2010.04.07. 13:02:05

annyira aranyos
1. fogod az alap jobbos gondolatát - orbán alatt jobb lesz
2. tarthatatlanságig eltúlzod - orbán alatt kolbászból lesz a kerítés
3. ezt az eltorzított álláspontot látványosan megcáfolod
4. úgy teszel, mint ha az alap gondolat meg lenne cáfolna

ez az ún. "szalmabáb-égetés", ősi demagóg módszer
sírjál inkább, az legalább őszinte

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2010.04.07. 13:39:20

hát igen, igazad van. szubjektív ez a blog. meg szomorú is vagyok kicsit. nem kéne?

Archenemy 2010.04.07. 13:47:54

nekem mindegy
jah a saját blogjába végülis mindenki azt ír amit akar, az igaz
béke

2010.04.07. 14:46:28

A Jobbik és az LMP kábé annyira cseng össze, mint a repedt fazék a cintányérral.

Az LMP programja pont arról szól, hogy emeljük fel a romákat. Sehol nincs szó kötelező szeretetről, ezt nem tudom, honnan veszed. A felemeléshez két dolog kell: oktatás és munka. Még mindig olcsóbb támogatni egy munkahely fenntartását, mint segélyt fizetni helyette. Az a tanulatlan cigányember hiába keres munkát, nem talál. Ha találna, nem ő kapja meg, mert cigány. Az általad előadott álláspont rendkívül cinikus.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2010.04.07. 15:16:39

cinizmusom talán abból ered, hogy gyakran találkozom (szak?)politikusokkal, szociális munkásokkal és cigányokkal... az oktatás tekintetében egyetértünk.
süti beállítások módosítása