HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2010.09.14. 13:50 NickNickNick

Ejtőernyős üstökös és Orbán Viktor róla való fiktív beszéde

Újabb légügyi dinasztia kialakulásának lehetünk tanúi. Az index.hu cikke szerint eddig fel nem fedezett zseniális tehetség robban be üstökösként a magyar államigazgatásba.

Az Orbán-kormány hivatalba lépését követő napokban nevezeték ki Petykó Zoltánt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének. A minisztériumi fejcserék a Fidesz kipróbált gazdasági emberének 27 éves lányát is helyzetbe hozták. Szeptemberben Petykó Adrienn lett a Vidékfejlesztési Minisztérium költségvetési főosztályának a vezetője. Adrienn eddig könyvvizsgáló asszisztensként dolgozott.

Nem akarok ezen a témán sokat rugózni, mert hát a jóízlés meg személyiségi jogok meg minden.

Aligha tudok azonban kibékülni azzal a koncepcióval, hogy az államigazgatási SZAKvezetők tehetsége, tudása és tapasztalata pártfüggő kell hogy legyen, és hogy emiatt négy (vagy nyolc) évente le kellene fejezni az adminisztrációt.

Bélyegezzetek idealistának, de ha én Orbán Viktor lennék, jelen helyzetben saját ellenzékemként az alábbi beszédet mondanám.

Ma egy olyan országban élünk, kedves barátaim, olyan országban élünk, ahol az államigazgatás, melynek képességein az ország sikere többé kevésbé áll vagy bukik, amelynek munkáján eldől, hogy milyen lesz gyermekeink jövője, nem szakmai alapon működik, hanem feudális klientúraként.
Ma, a XXI. századi Magyarországon nem az tesz javaslatot a kivetendő adókra, aki a legjobban ért hozzá, nem az készíti az oktatáspolitikai koncepciót, aki a legjobban ért hozzá, nem az kezeli az egészségügyi kasszát, aki a legjobban ért hozzá, és nem az felügyeli a rendet és üldözi a bűnt, aki a legjobban ért hozzá. Hölgyeim és uraim, kedves barátaim, NEM olyanok döntenek a fejünk felett a sorsunkról, akik leginkább éreznek felelősséget az ország MINDEN polgárának jólétéért, hanem olyanok, akiket ezer ordas érdek vagy egzisztenciális félelem köt egy-egy párthoz, olyanok, akik "ismernek valakit a megfelelő helyen". Hölgyeim és uraim, visszatértünk a középkorba; parlamenti ciklusról ciklusra tékozoljuk, sőt, tiporjuk sárba a polgárosodás vívmányait.
Kérdem én, kedves hölgyeim és uraim, megengedheti-e magának a mai Magyarország azt a luxust, hogy ne az OBJEKTÍV mérce szerinti legjobbak, legtapasztaltabbak, legrátermettebbek kormányozzák, hanem azok, akik a legerőszakosabban ragaszkodnak a hatalomhoz és saját érdekeikhez? Megengedhetjük-e magunknak, hogy minden választási ciklusban kiszórjuk az ablakon az ország évtizedek alatt felhalmozott tudásának és tapasztalatának felét? Megengedhetjük-e magunknak, hogy tudatosan kreált ellenségképekkel mérgezzük az ország lelkét akkor, amikor még összefogással is kétséges, úrrá tudunk-e lenni a körülöttünk tornyosuló nehézségeken? Aligha.
KEDVES BARÁTAIM, ezt nagyon el*****... Közösen. Magyarország jelenleg egyetlen dologban tud nemzeti összefogást felmutatni: a széthúzásban. Ahhoz, hogy kimásszunk a csávából, félre kell tennünk önös érdekeket, és szolidáris, európai emberi közösségként kell viselkednünk. A nemzeti együttműködés nem kezdődhet azzal, hogy kitúrunk mindenkit a moslékosvödör mellől. Tudom, hogy ezt tette minden garnitúra az elmúlt több mint húsz évben, de nem is jutottunk vele előre egy tapodtat sem. Hölgyeim és uraim, vezessünk be közösen új időszámítást. Emeljük vissza a szakértelmet és erkölcsi integritást az őt megillető helyre. A köztisztviselők a köz érdekét képviseljék, és ne a pártokét. Azon leszek, hogy a Fidesz tegye az első lépéseket ezen az úton, mert hiszem, és remélem Önökkel közösen hiszem, hogy csakis ez az út vezet a valódi polgárosodás, a korszerű európai Magyarország felé.

Ha ilyesmi beszédet hallanék Orbán Viktortól, talán rá szavaznék. Mármint, ha még hinnék neki. A lecsó próbája az evés. Per pillanat nem ízlik a menü.

A légügyi dinasztiákról és a politikai mutyikról amúgy egész jó összeállítás olvasható itt még 2007-ből: << FigyelőNet >>.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr32295500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kodó tamás 2010.09.15. 08:18:48

családbarát kormány. sőt egy emberközpontú rendszer(mindenről egy ember dönt a piramis csúcsán "legfelül")

Kobo82 2010.09.15. 14:07:17

Eddig nem sűrűn szóltam hozzá, főleg nem politikai témákhoz, de ez már nálam is kiverte a biztosítékot! Ha nem vesszük figyelembe, hogy a drága hölgy kinek a lánya, akkor is: 27 éves a csaj, szinte most ugrott ki az iskolapadból! Milyen tapasztalatokat szerezhetett 3 év alatt, ami arra predesztinálja, hogy egy komoly állami intézmény osztályvezetője legyen??? Mi volt eddig? Könyvvizsgálói ASSZISZTENS(!!!), tehát nem is könyvvizsgáló, csak egy segéd! Vajon hogy nézhet rá az, aki esetleg az adott részlegen évek, évtizedek óta dolgozik, megérdemli az állást, erre jön egy tejfölösszájú apuka kedvence semmi tapasztalattal? Ha ilyen emberek kerülnek az államigazgatás felső vezetésébe, akkor ne csodálkozzon senki, hogy az egész szarul működik.

Quentin vagyok, Montargis-ból 2010.09.15. 14:09:09

Miért, mit vártatok?
Mindenki elfelejtette az 1998-2002 közötti időszakot?

És különben is, Petykó lánya egy 27 éves zseni, már Gyurcsány is gondolkodott a kinevezésén, csak meg akarta várni, hogy betöltse a 27-et.

(Röviden: a kurva anyjukat. Ezeknek IS.)

Mosbius Design 2010.09.15. 14:51:51

Ebben csak az a vicces, hogy a szocik is ugyanúgy betették a saját embereiket még főosztályoknál magasabb helyekre is, és sosem lett belőle index címlap. Azt mondom, ha Petykóék lopnak annyit, mint Hagyóék, legyen index címlap. Addig minek szapulni és alázni, hogy valaki, aki egy igen színvonalas könyvvizsgáló cégnél dolgozott, most az államigazgatásban folytatja.
És még hátszele van a fidesznek a médiában...

Mard-el 2010.09.15. 15:51:09

Vajon minek kellett 2 millió kopogtatócédula,
ha a mostanit is belevesszük, még nagyobb az adatbázis.
Állás kell,jól megnézzük kinek adtad a félcédulád.
Értesz is hozzá, kit érdekel.
Tedd amit mondunk, szavazz ránk, ne legyen véleményed, akkor megkapod.
Ismerős ütemestapsos, kopaszbácsis rendszer.
Már csak a fekete autó hiányzik.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2010.09.15. 16:38:56

sokat írogatsz ide, meglesz a fekete autó is ;)

gyrgyvrs 2010.09.15. 17:24:51

Mondjuk eddig azt mondtam, hogy ugyan már, ez van, pártközeli de kompetens vezetőkre cserélik a régi vezetőket (akik amúgy esetleg ugyanúgy kompetensek voltak). De ez nagyon durva! Ez már nagyon uram-bátyám, rokonok ...stb kategória.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.09.19. 10:34:42

A szakértelem csak egy bolsevik trükk, tessék végre megtanulni!
süti beállítások módosítása