HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2010.05.14. 13:51 NickNickNick

Megérkezett a csizma az asztalra

... és jó sárosan, ahogy azt várni lehetett. Kézenfekvő azt gondolni, hogy a Jobbik nyertesként állt fel a tárgyalóasztaltól, a szocialisták mea culpázása őszinte, a Fidesz hallgatása pedig lelkiismeretfurdalástól terhes. Hogy a Jobbik, kihasználva a szocialisták töketlenségét (mohóságát?) és a Fidesz cinikus távolságtartását, rátette a kezét arra a két parlamenti bizottságra, amelyeket konvencionális gondolkodású (épeszű?) ember talán a legutoljára engedne át egy szélsőjobbos pártnak: a nemzetbiztonságit és a szociálist.

Na de.

A nemzetbiztonsági bizottság elnökének lenni valóban akkora etvasz? Vélhető, hogy a szakmai apparátus épp annyi információt fog majd átadni, amennyit célszerűnek lát (értsd, semennyit), és a szálakat sokkal inkább Pintér Sándor meg az előző banda utóvédjei fogják ráncigálni, mint a Jobbik, ráadásul ott lesznek a többi pártok garanciának.

És a szociális bizottság nem eleve bukta? Esélyes, hogy a többi párt a markába röhög, mekkora lúzerek Vona Gáborék, magukra rántották az elképzelhető legnagyobb szarosvödröt a polcról. Mutasson irányt a cigánykérdésben a Jobbik, ha már akkora magabiztossággal nyilatkozott ezen a területen ...

A romák, a segélyen élők hada, a tanult tehetetlenség, a "biológiai tőkét" megélhetésre hasznosító tömegek a legnagyobb kihívás, amivel az új kormányzatnak szembe kellene néznie. Nem sikerült megoldani 20 év alatt, ellenzéki pozícióból pedig eleve lehetetlen nekiállni. A problémába az egész nemzetgazdaság anyagi lehetőségeit maga mögött tudó kormányzatok sora törte bele a bicskáját.

Az, hogy nem tülekedett a Legnagyobb Kormányzó Párt ezért a posztért, és hogy a szociális kérdésekben oly elkötelezett és szakértő LMP sem exponálta magát, az érthető, de számomra erkölcsileg nem elfogadható. A szavazatok kellettek, a felmosórongy nem. Ennyit a felelős kormányzásról.

Szép felütéssel kezdtük meg a parlamenti ciklust. Bravó, Fidesz. Bravó, kétharmad.

 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr902002797

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem csak jogsértő, sunyi is 2010.05.14. 16:47:33

Nem mindig értek egyet Sólyom Lászlóval, de most mindenképp: Minden országgyűlési képviselőnek be kell tartani a jogszabályokat, akármit is gondol e szabályokról vagy alkotmányosságukról. A parlamentarizmust csúfolja ki az a képviselő, aki az Országgy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.05.14. 17:08:58

Az LMP-nek egy helyet adtak és a fenntartható fejlődés bizottság jobban a profiljába vág. Egyébként meg nem ezen múlik.

A nemzetbiztonsági elnöki helyről egyértelműen az MSZP mondott le, hiába mosakszik utólag Mesterházy.
süti beállítások módosítása