HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2009.08.14. 09:57 NickNickNick

Ungarische Titanic

Közeleg a választás. Újabb 4 évre eldől, hogy merre tovább, Ungarische Titanic.

Flottahelyzet

A hajó most tolatva száguld hátrafelé, kormányállásában öt elsőtiszt püföli egymást térképekkel és vonalzókkal, a legénység a raktérben pókerezik 1000 dolláros alapon hitelre, az altisztek a hajó orránál ciprusi és kajmán szigeteki zászló alatt érkező és távozó teherhajókat rakodnak. Az utasok már rég beugráltak a vízbe, mert a jégtáblákat biztonságosabbnak ítélték. A hajó belső megafonjából tárogató zokog, időnként megszakítja a Vezér szózata:

" Barátaim! Ne csüggedjetek, hamarosan megérkezünk, indiánokat látok a horizonton!"

A hajó zászlaján szivárványszínű turul, annak csőrében nemzetiszín tulipán és vörös szekfű, karmaiban zsidócsillagos kínai fokhagymát marcangoló árpádsávos plüssoroszlán. A szalagfelirat: "Privatisare necesse est".

Ha még csak jéghegy lenne ...

Ha egy kormányzati ciklus szerves folytatása az azt megelőző kampányprogramoknak, akkor ez a mostani kampány igen ócska kilátásokkal kecsegtet az ungarische Titanic következő 4 éve számára. Ugyanis a mostani kampány nem szól semmiről.

Mekkora kiégettség és cinizmus kell ahhoz, hogy a pártok ma, éppen ma ne akarjanak valós problémákkal foglalkozni. Látszatügyeken, gumicsontokon acsarognak – mert már nem is mernek felnézni. Akkora elhordásra váró, tömörre keményedett szarhegy gyűlt össze az almúlt 20 évben, ahogy azon nem csak a Titanic, de egy egész kontinens léket bírna kapni.

Akik nem eveznek

Romaügy. Megoldásként "antirasszista kampány" ... ???? Ez olyan, mintha ráütnél valakinek a lábára egy baromi nagy kapaláccsal, aztán gyógymódként bekötnéd a száját, hogy ne ordítson olyan hangosan. A cigányok a rendszerváltás előtt a segédmunkásosztály szerepét töltötték be. A nagyipar szétesésével az utcára kerültek. Megoldásként a MINDENKORI kormányzat annyit tudott felmutatni, hogy "szavazatmaximalizálási" megfontolásból ingyen segélyekkel tömte őket, amitől munkájuk ugyan nem lett, de a munka IGÉNYE is kihalt belőlük, ráadásul kizuhantak az oktatási rendszerből. Naná, hogy rasszizmus van, ha hagyta a romákat elkurvulni a kormányzat. De ezek után semelyik pártnak nincs semmiféle erkölcsi jogalapja "antirasszista" kampánnyal tetszelegni, mert ők maguk okozták ezt a helyzetet, és az antirasszistázás nem hogy megoldást hozna, de súlyosabb konfliktusokba taszítja az országot. A megoldás nem a rasszisták megbüntetése, hanem a romák felemelése.

Nem kell térkép, úgysem tudjuk elolvasni

Gazdasági analfabetizmus és állampolgári ismeretek. Ebben az országban a lakosság 60%-a nem tesz félre pénzt. A lakosság kétharmada képtelen értelmezni egy egyszerű szerződést. Ezek az emberek azok, akik olyan politikusokat szavaznak meg minisztereknek, akiknek az a programja, hogy "emeljük a szociális kiadásokat ÉS csökkentjük az adókat". Az elmúlt 3 (!) generáció semmiféle gazdasági alapismeretet nem tanult az iskolában. Nesze neked középosztály. Nem tudják az emberek, hogy az államháztartás olyan, mint a családi kassza. Bevétel, kiadás, egyenleg. Ha fizetsz adót, nincs kátyú. Nem tudják a magyar emberek, hogy a munka nem szivatás, amit ha lehet, meg kell úszni, hanem a társadalom minden tagjának elemi kötelessége.

Hovatovább

Kéne egy jó kormányos. Amelyik nem csak szimplán kormányozni akar, hanem el is akarja vinni az utasokat az út végére. Amelyik messzire lát, az ellopott távcső nélkül is. Akinek van víziója.

"Hol vagy, István király ..."

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr811308671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

68nyara 2009.08.14. 11:04:13

Közgazdaságtant biztos nem tanultál, különben nem mondanál olyat, hogy olyan mint a családi kassza. Mert k..ra nem olyan. Ettől még persze lehet, hogy hülyeség amit mondanak, csak egy hülyeséget nem lehet egy másikkal kioltani.

VAG 2009.08.14. 11:06:11

Akkor itt is csak a Jobbikot tudom felhozni, miért ne adhatnánk nekik 1 esélyt??? Ezt már úgysem lehet elrontani... csak jobb jöhet...

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.08.14. 11:17:14

@68nyara: bár nem vagyok közgazdász, de már adtam elő a közgázon ;) hát persze hogy leegyszerűsítettem. magam is kezelek költségvetést. az mindenesetre probléma szerintem, hogy úgy tekintenek egy államháztartásra, mintha ALAPJAIBAN nem költségvetés lenne. pl. alapból hiányt terveznek bele. ha bemész a közértbe, és azt mondod, hogy eleve 5%-kal kevesebbet akarsz fizetni, mert így tervezted be, akkor szerinted kiszolgálnak .. .? ;)

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.08.14. 11:18:59

@VAG: hát ha télleg ennyire mindegy, akkor nem-e lehetnék esetleg én az egyik miniszter? még sose csináltam. mondjuk az egészségügyi. mindig is szerettem volna műteni. a miniszternek tutira megengedik.

VAG 2009.08.14. 11:30:20

tőlem legyél miniszter sztem te se lennél alkalmatlanabb mint a jelenlegi ... és nem a miniszternek nem engedik meg mert nem orovos nem sebész stb... de miniszter lehetnél tőlem az orovosok emg had csinálják amihez értenek

2009.08.14. 11:36:15

@VAG: A Jobbik nemcsak egy komplexusos nacionalista handabandabrigád, hanem emellett mérhetetlenül ostoba is. Komplett hülye az egész bagázs a gazdaságpolitikához, a népesség- és családpolitikához, az oktatáspolitikához. Bizonyítékul elég elolvasni az ún. programjukat, amit egy józan paraszti ésszel megáldott, írni-olvasni-számolni tudó ember úgy szétcincál, mint Floki a rongyot. A belbiztonsági-rendészeti feladatokat izomból, a külügyieket agresszióból akarná megoldani, mindegyikre jó példa a magyar szemmel nézve kurva sikeres huszadik század. A családpolitikájuk is nagyjából kimerül az utoljára a 19. században működőképes 3K modellben (kinder, küche, kirche).

A Jobbik konkrétan egy dologra jó, elrettentő példának: "tanulj, kisfiam, mert különben olyan hülye leszel, mit ezek itt".

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.08.14. 11:52:18

@SzaboZsee: a negyedik "k", azaz a kerekek, hol maradnak? Orbánnál még megvoltak =))

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.08.14. 11:54:38

@VAG: de kár. Vona Gábornak ingyé ültettem volna őssejtet oda, ahol az agyának kéne lennie, de nincs. ez az őssejt dolog olyan trendi mostanában, és még tán okosabb is lenne tőle.

VAG 2009.08.14. 12:11:47

Mondjatok alternatívát akkor de lehetőleg olyat aki nem csak azért csinálná hogy mint eddíg összelopja magának a közpénzt... tudnátok akár 1 olyan vezetőnek való embert mondani aki komolyan a hazáért akarna tenni valamit és nem megélhetési politikusnak menne? mert én nem ismerek ilyet

sh4d0w 2009.08.14. 12:37:23

@VAG: nincs jó alternatíva - és ez nagy probléma, de ettől még Vona nem lesz jobb, mint a többiek, sőt. Annál rosszabb dolog nem történhet az országgal, minthogy Vona és handabandája vezető pozícióba kerül. Gazdasági kérdésekben tökzéró, Nyilas Barbi EU-ba megy, mást meg nem is tudnék említeni közülük.

Skyler Productions 2009.08.14. 12:38:17

Esetleg az LMP? (Lehet Más is a Politika)

VAG 2009.08.14. 12:40:56

LMP??? újraszerveződött SZDSZ az aztán biztos jobb lenne....

Lord Kilburn 2009.08.14. 12:44:23

"Romaügy. Megoldásként "antirasszista kampány" ... ???? Ez olyan, mintha ráütnél valakinek a lábára egy baromi nagy kapaláccsal, aztán gyógymódként bekötnéd a száját, hogy ne ordítson olyan hangosan."

Sántít a hasonlat. Odáig jó, hogy van egy csúnya, nagy, kifekélyesedett seb. A seb kialakulásának – általad felvázolt – módjával is egyetértek. Azonban azok, akik küzdenek a rasszisták ellen, nem a beteg száját tömködik, hanem a seb körül legyeskedő, azt sóval behinteni, sárral kenegetni igyekvő kuruzslókat próbálják távol tartani a betegtől. Persze, ettől a betegnek még alapjában nem lesz jobb. Azonban elkerülhetőek a még súlyosabb szövődmények.

Lord Kilburn 2009.08.14. 12:46:35

A "kapalács" szó meg nagyon tetszik! :) Bocs, hogy észrevettem.

Lord Kilburn 2009.08.14. 13:05:33

„Kéne egy jó kormányos. Amelyik nem csak szimplán kormányozni akar, hanem el is akarja vinni az utasokat az út végére. Amelyik messzire lát, az ellopott távcső nélkül is. Akinek van víziója.
"Hol vagy, István király ..."”
Nekem speciel egy víziók nélküli, a Brit Királyi Tengerészeti Akadémián végzett, hozzáértő, de szürke kormányos is tökéletesen megfelelne, aki irányba állítja a hajót (vissza a kiegyensúlyozott növekedési pályára). Víziókkal is lehet jól kormányozni, sőt valamennyi vízióra biztosan szüksége is van egy jó kormányosnak, de azt biztosan tudod, hogy a víziókkal rendelkezők egy jelentős részét a pszichiátrián kezelik. :)
Egy olyan István király, aki tűzzel-vassal harcol a Vazulok ellen, a jelen Magyarországának csak még jobban betenne. Egy konfliktuskerülő, konszenzusteremtő személyiség talán inkább…

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.08.14. 13:33:28

@Lord Kilburn: Szt. István sikeresen meggyökereztetett a Kárpát-medencében egy olyan bagázst, amelyik kalandozás közben viccesnek tartja ha egyikük az épp feldúlt monostor tetejéről részegen az udvarra vizel a többiek közé.

malar 2009.08.14. 13:34:40

@VAG: LMP = Újraszerveződött SZDSZ? Lol.. persze.. liberálisabb eszméket valló párt, akkor az is biztos SZDSZ offspring.

Bocsánat.. nem tudtam.. én nem vagyok naprakész a "jobbak" által hirdetett abszolút igazság tekintetében.

Hülye fejjel azt hittem, - miután elolvastam a programjukat - hogy végre itt egy párt akit hozzám hasonlóan bosszant a hazai politikai helyzet és úgy gondolják hogy ideje lenne ezen valamilyen módon változtatni.

Nézzük milyen alternatívák vannak (jelenleg)
- Roma Összefogás Pártja
Ehhez nem vagyok elég sötét bőrű
- Munkáspárt
Ők nem az én elvtársaim
- Szadesz
Lásd még: MSZP
- MDF
Egy ideig úgy nézett ki, hogy az LMPhez hasonlóan ők is változtatni szeretnének, de ez mostanra Ibolya egyszemélyes ámokfutásává vált.
- Jobbik
Hail Vona.. oh wait.. majd akkor ha teljesen elvesztettem a maradék józan eszemet is.
- FITYESZ
Köszi Viktor, de továbbra se érdekel olyan párt aki program helyett érzelmekkel kampányol
- MSZP
Elbaftátok de ez még nem lett volna főben járó bűn, viszont utána olyan szánalmas vergődést műveltetek a hatalom megtartása érdekében, hogy csak egy dolgot remélek: az utolsó fix szoci szavazó a választás napján fog végelgyengülésben kimúlni és így egy gyönyörű nulla szavazattal kiírjátok magatokat a polotikából
- LMP
Lehet Más a Politika,
Lehet Csak Kamu az Egész,
Lehet Csak egy Álcázott SZDSZ.

Mégis: jelenleg ők az egyetlen párt, aki...
- Még nem játszotta el a hitelét
- Rendelkezik programmal
- Elfogadható programmal rendelkezik

Ha szavaznom kéne ma, rájuk szavaznék. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez a parlamenti választásokig megváltozzon, de persze minden előfordulhat.

Addig sas.. nem is.. TURUL szemekkel figyelek ki mit csinál, hogy megfelelően tudjak dönteni ha eljön az idő.

Miért? Mert csak akkor lesz értelmes és az ország érdekéért dolgozó kormányunk, ha az emberek az eszük és nem a szívük alapján fognak politizálni.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.08.14. 13:38:43

@malar: Mali Zoltán, a betörésért és kiskorú felbújtásáért elítélt, SZDSZ-t destabilizáló kalandort feltette az LMP a listájára. Ez számomra kizáró ok. Ha egy civil mozgalom hirtelen duzzad párttá, rengeteg moslékot benyel.

malar 2009.08.14. 13:54:08

@Nick_:
"Ha egy civil mozgalom hirtelen duzzad párttá, rengeteg moslékot benyel."
Ez tény, ugyanakkor engem nem érdekel hányan ugranak fel a bandwagonra, amíg az a megfelelő irányba halad.

Azt, hogy ez a megfelelő irány-e, majd meglátjuk. Már amennyiben sikerül parlamenti erővé kinőnie magát az LMPnek.

zerge gorilla 2009.08.14. 14:12:39

"Mali Zoltán, a betörésért és kiskorú felbújtásáért elítélt, SZDSZ-t destabilizáló kalandor" - azért ez így elég sommás... www.minosegiujsagiras.hu/main.php?name=aarticles&id=99

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.08.14. 15:27:32

@zerge gorilla: Csak hogy tudd, Mali Zoltánt azóta kiutálták Drávapiskiből is, nem csak az SzDSz-ből. Most "megélhetési politikusként" azon pedálozik, hátha becsusszan Siklóson függetlenként.

ehune 2009.10.11. 20:14:14

Felejtsétek már el a liberalizmust! LMP? Annyira egyértelmű hogy szdsz-mentőcsónak! A stílusa is mint az szdsz-é: tenyérbemászó.

Tény, hogy valószínűen minden párt szar, legalábbis gyanús. Az iránynak mindenesetre határozottan a fogyasztás visszaszorítása és a tudománnyal ötvözött hagyományok irányába kell mutatnia. Az út arrafelé tiszta, jó levegő van, a helyi ügyeket helyileg rendezik, nincs kényszermunka és nem az út végére szeretnének elérni, hanem az utazás szépségéért utaznak.

Ne törekedjünk már minden téren a liberalizmusra! Minden helyzetnek, illetve minden problémakörnek megvan a megoldása és ebben a megoldásban szerepelnek liberális, szocialista és nem utolsó sorban konzervatív elemek különböző arányban.

Én per pillanat valószínűleg a Fideszre szavaznék. Hozzám ez áll közel. Persze nem tudom, hogy valóban jó választás-e.

Forgó hangszóró · http://pedalsor.blog.hu 2010.06.14. 12:21:57

@Állandóan változó: ok, ne kételkedjél, majd nemzeti genetikusaink megdefiniálják (kétharmaddal, vagy anélkül)...
süti beállítások módosítása