HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2010.05.21. 14:59 NickNickNick

Nem, nem, soha!

Orbán Viktor, noooormális vagy? Trianonozol? 2010-ben? Az EU elnökségünk küszöbén? Közvetlenül a választások után, mintha csak erre vártatok volna? Legalább őszintén, meggyőződésből tennéd. De nem, "szakmai" alapon, higgadtan, számító módon, dekára kimérve teszitek.

Hol a karizmatikus vezér, amelyiknek voltak elvei? Akinek ez már nem fér bele? De belefér. A hatalomért minden belefér. Kétharmadnál minden belefér. Felrúgjuk az ellenfelet a tizenhatoson belül, hátha kihagyja a a büntetőt.

Lélegezzünk mélyeket. Szúúúú - száááá, egy-két-hár, lazítsunk. Nem engedjük, hogy a (vérnarancs)vörös köd elborítsa az agyunkat. Nem esünk pánikba sem. És nem fogunk őrjöngeni. Nem. Történész diplomával sem, pedig most nekünk a legnehezebb a civilizált viselkedési normákon belül maradni. Végülis a történész diploma humán terület -- hülyén nézne ki, ha pont az értelmiségi, akinek a szellem lámpását kell hordoznia embertársai előtt, az kezd ámokfutásba.

Pedig. XXI. század, Európa. Két világégés után. Középosztálybeli értékek mentén. Liberális bölcsőből kikelve. Templomba járás (látszatára ügyelve). Polgári szövetség, keresztény és demokrata partnerekkel.

És akkor most Trianon emléknap?!?!?!?! Az egyik első intézkedésként?!?!?!?! Ezt üzenjük a saját választópolgárainknak? És Európának? Orbán Viktor, nooooormális vagy?!?!?!?!

Lehet kifogást keresni. Mármint, hogy kifogjuk a szelet. A Jobbik vitorlájából, odakacsintósan a szavazóiknak, hogy lám, mi is radikálisak vagyunk egy kicsit. Meg az ellenzék vitorlájából. Odadobunk egy gumicsontot (lám, már én is rágom), hadd forogjon a közbeszéd Trianon körül, ezért végülis a szlovákok is hálásak, válság van itt is meg ott is, a polgárok legalább addig sem tesznek fel kényelmetlen kérdéseket a kétharmadról, elmaradt forradalomról, adó- és szociális reformról. Trianonozás közben talán nem fáj nekik annyira, amikor lefűrészeljük az üszkösödő lábukat.

Csakhogy.

Veszélyes üzem, amikor egy politikus úgy cserélgeti az ideológiáját, mint más a szennyes alsógatyáját. Igaz-e? Liberális -> konzervatív -> szélsőbalprogramos -> ésmostmárszélsőjobbosis?! Még veszélyesebb, hogy a ruhatárban a sok báránybőr között ott lóg néhány valódi farkasbőr. Ha mellényúlsz, és egy ilyet rántasz magadra, akkor rád tapad, nem ereszt, olyan dolgokra kényszerít, amit magadtól nem tennél meg, és amikor már lelőttek, mert farkasnak néztek, akkor késő. Ilyenek ezek az ordas eszmék.

A náci vezérkar szerinted komolyan gondolta azt a katyvaszt, amit a népnek kifőzött? Walhalla, Niebelung, végzet lándzsája, sieg heil, árjaság és a többi? Hát persze hogy nem. Kormányzati PR fogások voltak. A világgazdasági válság és a kommunisták ellen. Veszélyes párhuzamok ezek. Válság van, és a kommunisták ellen szövetkezel a szélsőjobbal. Hitler kihasználta a helyzetet. Mert senki nem vette komolyan. Nem vették észre, hogy Hitlert kézben tarthatják, de a mögötte álló primitív, frusztrált tömegeket aligha.

Ne kacérkodj a szélsőjobbal. Se a hatalomért, se az "országmentésért". Nem, a cél NEM szentesíti az eszközt. Nem, nem, soha. Éppen maga az eszköz az, ami eldönti, ki vagy. Ezért nem szavazok rátok már három ciklus óta.

12 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr472020856

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bizonytalan terep 2010.05.24. 16:24:58

Alig több mint hét hónap múlva, 2011. január 1-jétől Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét. A hét végére már kormányt adó Fidesz honlapján van is egy tartalmas összeállítás a soros elnöki tisztség betöltésének jelentőségéről és az ...

Trackback: Trianon-törvény: határozott igen! 2010.05.21. 23:06:52

Ki kell végre mondani: Trianonról, a vészkorszakról és a Kádár-rendszerről csakis egyetlen legitim álláspont lehetséges. A Fidesz benyújtotta törvényjavaslatát, melynek értelmében "az Országgyűlés június 4-ét, az 1920. évi trianoni békediktátum ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1 2010.05.21. 17:01:02

Jaj... nácizol? De akkor meg: minek emlegetik 2010-ben folyamatosan a holokausztot?

Muster Mark 2010.05.22. 03:33:04

Dehogynem. Megpróbálta megérteni a zsidó világösszeesküvés sátáni misztikáját, és megpróbált tenni ellene.

Azzal szembesülni. Visszanyúlni, erősíteni, mozgósítani...

Csak úgy, mint az anyagvilágban.

De te ezt nem értheted, mert zsidó vagy. Ha nem lennél zsidó, akkor értenéd. De te zsidó vagy, és ezért nem értheted. Értem?

Leroi 2010.05.22. 08:25:21

Ki írta ezt a szarkotyvalékot?
Csak nem tótawárpi?!

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2010.05.23. 14:47:21

Nyugi, nem csak idióták kommentelnek elfogadhatatlan hangnemben...

Részemről respect ;)

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2010.05.23. 14:55:47

Igen én is érzem: a stílus, amag aza ember!

Az orbán féle stílus jóideje szörnyű, de a legszörnyűbb, hogy úgy tűnik, bekebelezte a gazdit.
Kitalált, patikamérlegen megtervezett a stílus, de itt az ember idomult a színházhoz és a stílus lenyelte a személyiséget.

Egyedi (én még nem hallottam) a megközelítés [hitler/nácik/nép], de a nem idegen a történelem felfogásomtól [pl. nem a személyek története].
Így --kicsit belegondolva a mondandódba-- lehet hogy ovi is csak a szükségszerűség. Ő vagy más, mindegy; ez a nép (tömeg) ilyen vezetőre vágyik és meg is kapja, mert törvényszerű.

Balt 2010.05.26. 22:04:27

Ha a maradék 2,3%-nak ez kell: "Fico, Fecó két jó barát..."

Balt 2010.05.26. 22:06:25

Amúgy: Roppant kívánatosnak tartanám, ha az ilyenektől (mint a posztíró) is megvonná Fico a magyar állampolgárságot.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2010.05.27. 08:59:27

javaslok végigolvasni néhány II világháború alatt keletkezett memoárt. Az én kedvenceim Schellenberg, Goebbels, Canaris, Speer. Remekül lejön belőlük a korabeli miliő. hogyan gondolkodtak az emberek, mi motiválta őket. azt is megérted, hogy miért és hogyan lehetett embereket az utcára vinni és politikai szándékkal agresszív állattá alacsonyítani. nem gondolnád, milyen egyszerű és milyen veszélyes mutatvány.

Drang 2010.06.06. 00:46:49

„XXI. század, Európa. Két világégés után. Középosztálybeli értékek mentén. Liberális bölcsőből kikelve.”
Lehet, hogy az Újlipótvárosban szeretnék ezt hinni. Csakhogy mostanra a liberalizmus már mindenhol csődbement, a jövő ismét a kultúrák és népek harcáról fog szólni. Talán olvass egy kis Spenglert is, ha már a II. világháborús „memoárokból” pont a lényeget nem sikerült felfognod.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2010.06.08. 09:57:15

"a jövő ismét a kultúrák és népek harcáról fog szólni"

ezt nagyon nem szeretném. már próbáltuk az elmúlt párszázezer évben, és borzalmasan kártékony dolog, például egy csomóan meghalnak és megsemmisül rengeteg kulturális vívmány. nem lehetne inkább a kultúrák és népek összefogása felé haladni ...?
süti beállítások módosítása