HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2010.06.25. 14:39 NickNickNick

Most akkor integrál vagy megoszt, Pali bá' ... ?

Jól van, értem én a felhördülést, lopják a demokráciát, nekem is fáj nagyon, para van, de legyünk már realisták. Ha te lennél a Fidesz, akinek mindent szabad, te kit választanál, ha nem Schmitt Pált? Sőt, tovább megyek, úgy általában véve a jelenlegi Fidesz kádertemetőből te kit választanál?

Lehet mondani, hogy karrierdiplomata (nem, ne használjunk ennél vulgárisabb kifejezéseket). Lehet mondani, hogy csak korlátozottan van képben alkotmányjogilag, enyhén szólva. Lehet azt mondani, hogy az átkos 50 évben is megtalálta a számítását. És hogy nem fogja kivont párbajtőrével körbekergetni Orbán Viktort a Parlamentben az alkotmány védelmében. Deviszont, c'mon, be fair.

Pali bá' kultúrember, aki, ha falrengető eredményeket nem is ért el, de legalább kompatibilis személynek számít a nemzetközi diplomáciával. Tedd mellé Horn Gyulát, aki egy nemzetközi fogadáson (tán épp a Fehér Házban) felvedelte az asztali kézmosóvizet és rendszeresen hányásig alkoholizált, vagy Kovács Lászlót, aki továbbra sem tud angolul (se).

Schmitt Pál mértékletes, és feltehetőleg a mindenkori jóizlés keretein belül marad. Szereti a karriert meg a jó autókat (VW Phaeton-nal furikázott még legutóbb, nekem is kéne), de nem fog off-shore lovagként a Földközi tengeren yachtozni állampénzen és kaviáros szarvasgombás franciapezsgőt inni luxusmacák dekoltázsából. Tudnék olyan közéleti személyiségeket felsorolni, akikből kitelik ilyesmi.

Nemrég vettem részt a brit nagyköveti rezidencián a királynő születésnapja alkalmából rendezett fogadáson, ahol a vendégek (nemzetközi és magyar üzletemberek, döntéshozók, közéleti személyiségek) arcpirító módon szinte kivétel nélkül végigcsevegték Greg Dorey nagykövet és Martonyi János köszöntő beszédeit. Kivéve Schmitt Pált, aki számomra szimpatikus módon végig vigyázban állt, és – feszengett. Neki is égett az arca, mint nekem, hogy ennyire képtelenek voltak viselkedni a résztvevők. Schmitt Pál kultúrember.

Valamint, az olimpiai érmeket nem osztogatják ingyen. Sok kitartás, áldozat, elszántság kell hozzá. Aki olimpiai érmeket tud nyerni, az feltehetőleg az élet egyéb területén is törekedni fog a minőségre. Ez nyilván nem jelenti azt, hogy automatikusan mindenhez ért, de legalább megteszi, ami tőle telik. Valamint, tegye fel a kezét, aki nem szerette a TV tornát.

Sajnálom, hogy Pali bá' integráló személyiség helyett megosztó személyiséggé avanzsált. Nem feltétlenül ő a hibás. Inkább az a szerep, amit rá osztottak. És az a cél, amiért ez történt. Meg a rendező, a felbőszített közönség, az ócska nézőtér és a rozoga színpad. Legalább a gázsi rendben van. Így nyugdíj előtt.

És gondoljunk bele, hogy mi történik, ha NEM jön haza. Szerintem megtehette volna. Szegény Pali bá', nem nagyon értékelik ezt az áldozatot. A történelem többnyire igazságtalan.

Nem viccelek. Ha Schmitt Pál kint marad, esetleg most lenne egy marhabajszú, Tiborc-frizurás, nemzeti proletárdiktatúrára gerjedő, alkalmanként kötéllel fenyegetőző köztársasági elnökünk. Szeretnéd, ha ő felügyelné az alkotmányodat?

Schmitt Pál IGENIS elmondott egy beszédet parlamenti házelnökké történő beiktatásakor, ami IGENIS felemelő volt, és mindazt kifejezte, amerre szerintem is mennünk kéne.

Nem vagyok boldog, de lehetne rosszabb.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr192109562

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Kedves Négerek!" 2010.07.01. 08:08:07

Schmitt Pál megválasztása sok aggályt okozott a politikai spektrum mindkét(!) oldalán. Az index szerint Kövér „Sámson” László körmeszakadtáig harcolt a Nemzet Palibájának megválasztása ellen, bár figyelembe véve, hogy a komenistákat dús lob...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása