HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2012.01.12. 17:23 NickNickNick

NEM MENŐ.

imagesCABRB1CF.jpgCsak hogy el ne felejtsem, összeírom magamnak azokat a dolgokat, amik miatt már rég el kellett volna zavarni a bánatba a jelenlegi kormányt, és amiért garantált, hogy soha többet nem szavazok rájuk. (Nem mintha az előző garnitúrát jobban szerettük volna.)

  • A kétharmados felhatalmazás valójában soha nem létezett, legfeljebb jogi értelemben. Ezeket a szavazatokat nem a FideszRE adták le, hanem a korrupt balliberális kormány ELLEN, olyan kiábrándult emberek, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy részleteiben mi folyik a politikában és a gazdaságban. Az az érvelés, hogy a nép nem akarja a korrupt komenistákat, TEHÁT mi jobboldaliak bármit megtehetünk, mert erre megkértek minket, csak azon jogászok és politikusok számára fogadható el, akik számára amúgy is napi gyakorlat paragrafusokkal küzdeni az igazság, a valóság és a józan ész ellen.
  • „Megvédjük” felkiáltással einstandoltak magánmegtakarításokat. Ez sokat elmond a morális érzékükről, és arról, hogy mennyire tisztelik a polgárokat, amelyeknek a szolgálata a kötelességük volna. Tény persze, hogy a védelmi pénz hasonlóképpen működik: erőszakkal veszik el, és azt mondják, hogy a te érdekedben tették, nehogy bajod essen. És ha nem fizetsz, tényleg bajod esik (ld. nyugdíjpénztárak és tagok megfenyegetése és meghurcolása a „független” hatóságok által).
  • Kíméletlenül szétgyakni a lehetséges politikai ellenfeleket, 10 évre előre bespájzolni a bírói, végrehajtó, törvényhozói, média hatalmi ágak kulcspozícióit, rokonokat (Szájernét) és „jó elvtársakat” ültetni ezekre a posztokra bolsevik virtus. Nem csoda, hiszen a Fidesz prominensei a KISZ és az MSZMP emlőin nevelkedtek, csak ezt a gondolkodásmódot ismerik. Ugyanígy bolsevik virtus alkalmatlan, súlytalan (Német Lászlóné) és zsarolható (Schmitt Pál) embereket ültetni kulcspozíciókba, hogy garantáltan minden utasítást végrehajtsanak. Ez a kontraszelekció tette tönkre a kommunista rendszereket, és efelé haladunk most.
  • Nem egy skandináv szakember tekint értetlen, üveges szemekkel arra az ámokfutásra, amelyet a mindenkori kormányok az államigazgatásban hajtanak végre a választások után. Nem értik, hogy miért kell 4 évente lefejezni azt a hivatalnokréteget, amelyik képes lenne szakmai alapon megvédeni az országot a politikusok óhatatlan hülyeségeitől. Azt is mondják, hogy közvetlen összefüggés van a magas gazdasági teljesítmény és a politikának az államigazgatásba történő minél kisebb beavatkozása között. Ők tudják ezt és eszerint élnek, azért tartanak ott, ahol. A mi politikai elitünk inkább tönkreteszi az országot, és egy szemétdombon lesz király, minthogy lemondjon a feudális reflexekről.
  • A cél nem szentesíti az eszközt. Még ha lenne is erkölcsi indíttatásuk és felhatalmazásuk arra, hogy megtisztítsák a közéletet a korrupt és inkompetens elemektől, ha ugyanazokat az eszközöket használják, akkor maguk válnak azokká, akiktől meg akartak minket szabadítani. A nepotizmus, klientúra és korrupció ellen lehet nepotizmussal, klientúrával és korrupcióval küzdeni, de akkor ez nem fülkeforradalom vagy szabadságharc, hanem két hatalomért marakodó gengszterbanda leszámolása.
  • Nemzetstratégia helyett dilettáns tűzoltás folyik. Húsz éve fel lehetett volna ismerni, hogy az ország egyetlen és legsúlyosabb problémája az elavult és korszerűtlen ismereteket nyújtó oktatási rendszer, amelynek reformjával kellett volna kezdeni MINDENT. A magyar polgár nem érti, hogy miért kéne dolgoznia, nem tudja, hogyan kell ezt hatékonyan tenni, és ha jövedelme van, nemzeti sportként űzi az adóelkerülést. A Fidesz az állampolgári és gazdasági nevelés gyökeres reformja helyett a kisebb és partikuláris nézeteket valló koalíciós partnernek szerveztek ki az oktatásügyet, betolták egy orvosprofesszor alá, aki ab ovo az egészségüggyel fog kizárólag foglalkozni, és arról is gondoskodtak, hogy a nagyobbik párt szakpolitikusai folyamatos tűz alatt tartsák a területet, nehogy érdemi előrehaladást lehessen elérni. Ez a dilettantizmus az évszázad legnagyobb politikai bűntette (foglalkozás körében elkövetett gondatlan nemzetölés). Nem csak a mostani kormány bűne, hanem az elmúlt 20-25 év mindegyik kormányáé.
  • Államosítani azzal a reménnyel, hogy majd attól jobban működik valami, nem valami korszerű dolog, hacsak nem újraprivatizáció a célja, ami meg etikai szempontból aggályos. Szintén ordenáré baromság mindent szénné szabályozni és törvénybe foglalni, az organikus fejlődés helyett. A mostani törvénykezési kényszer részben pótcselekvés, részben annak beismerése, hogy a nemlétező ismeretek miatt a magyar polgár képtelen önállóan betölteni a funkcióját a társadalomban. A megoldás, ismét jelzem, az oktatási reform lenne. Soha senki nem lenne képes akár egyetlen ember életfunkcióit rendeleti úton vezérelni úgy, hogy az illető ne haljon meg 1 percen belül. A társadalom ennél bonyolultabb szövevény, képtelenség mindent kontroll alatt tartani.

Most így elsőre ennyi. Tud valaki valami jó norvég állást esetleg … ?

217 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr433540489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmidt Pál eltávolítása a Fidesz érdeke 2012.01.14. 12:49:47

A hvg szerint Schmidt Pál plagizálta a doktoriját. S akár csalással is lehetne vádolni, ha az egész ügy nem lenne elévülve. Persze, az egyetem elveheti a doktori fokozatát, és lenne mit magyarázkodni belföldön és külföldön, de ettől még, jogi szempontb...

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.14. 12:15:41

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Matolcsy, Varga és Fellegi Orbán előszobájában toporog 2012.01.14. 12:15:20

Mit árult el Varga, Matolcsy és Fellegi testbeszéde, miközben Simor letette a kabátját a miniszterelnök előszobájában? Tegnap reggel - a kormányzati tájékoztatás szerint - a jegybankelnök kérésére ült össze Simor András, Varga Mihály, Matolcsy Györg...

Trackback: Az EU ne szóljon bele, de azért adjon pénzt! 2012.01.13. 20:42:22

Arról ír az Index cikke, ismét -tovább- csökkent a magyar lakosság körében az EU támogatottsága.  Az Eurobarometer felmérése szerint a magyarok 47 százaléka bízik az EU-ban, 44 százaléka nem, 9 százalék pedig nem tudja.  Vona Gábor pedig már ...

Trackback: Csináljunk ellenzéket! 2012.01.13. 20:39:54

December 23-án, a kormányellenes tömegtüntetésen a Szolidaritás nevében Székely Tamás bejelentette az új Ellenzéki Kerekasztal összehívását. Hogy ezt egy félig civil mozgalom (azért a szakszervezetek nem teljesen civilek) kezdeményezte, az taktikailag ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.01.13. 18:10:28

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Miért éppen Bajnai Gordon? 2012.01.13. 15:38:10

Orbán Viktornak jelenleg nincs alternatívája sem a kormányoldalon, sem az ellenzékben. Magyarországon jelenleg egy ilyen ember van, de őt – egyelőre – nem érdekli a politika....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.13. 23:48:48

@agyamputáltak: Az a sajtóban és a politikai megnyilatkozásokban is jótékony homályban marad, hogy a magyar állam üzemeltetése jó sok elhivatott és hozzáértő embert igényelne.
Ráadásul, ahogy mondod, jobbára nem a politikai frontemberek viszik haza cekkerben a pénzt, szóval a szilárd erkölcsök sem hiányozhatnának (nálunk ez a legnehezebb ügy).

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.01.13. 23:49:24

@agyamputáltak: Tudod, tass-tass által felvázolt rendszernek az az egy hátránya van, hogy kijátszható, macerás az ellenőrzés és az egészség-index politikai indikátorok játékszerévé válik.

Gondolj bele!

Ott van a bagózás, ami jelenleg épp a főellenség (mondjuk ideje elkezdeni bagóznia annak, aki jót akar, mert a kormány elkezdett a nemdohányzók védelmében cselekedni, és ha őket is úgy védi meg, mint a nyugdíjakat, vagy a devizahiteleseket, akkor nagy szarban lesz a haza füstmentes része), ám ez simán megváltozhat, ha a dohányellenes biznisz már nem lesz kifizetődő.
Akkor keresnek valami más büdös, hangos, "elektoszmogos" dolgot, és azt fogják kikiáltani főellenségnek, és az ellen fognak ugyanilyen vehemensen harcolni, amihez a fenti módszerrel csak muníciót adsz a hülyék kezébe.

navan 2012.01.13. 23:49:53

@Egyallampolgar: Az autoknal tenyleg mukodik valami ilyesmi? Erdekes (en nem tudom).

Ez a rendszer, amit leirsz, mukodeskepes? Arra gondolok, hogy mennyi sok "reteget" kell definialni es megfeleloen mukodtetni. Megintcsak: nem tudom. Kerdezem.

agyamputáltak 2012.01.13. 23:50:07

@tass-tass:
nem vitatom azt, hogy működhetne az egykulcsos történet, de nem itt, nem most, és nem így :)

ez független attól, hogy bajnai hasonló irányba haladt, és bár nem ugyanez volt, nála is kérdéses, hogy kivitelezhető lett volna-e, így ez csak találgatás marad

a magyar állam a jelenlegi bődületes költségvetési hiány mellett először a saját működését tegye rendbe, és a szabályozási környezetet erősítse, hogy a fogyasztó, az adófizető legyen az első. itt is óriási elmaradása van. nem feladata állami piacorientált cégek létrehozása, működtetése. na meg a magyar politika bizonyította, hogy alkalmatlan rá. nem kell tetézni a lopási csatornákat.

agyamputáltak 2012.01.13. 23:52:25

@kolbászoszsömle:
én nem tartom elvetendőnek a gondolkodás irányát, hogy legyen felelősségi elem is az ellátásban. a megvalósításon meg lett volna idő gondolkodni pro és kontra, éppen az általad említettek miatt is pl.

navan 2012.01.13. 23:55:58

@agyamputáltak: "a magyar állam a jelenlegi bődületes költségvetési hiány mellett először a saját működését tegye rendbe, és a szabályozási környezetet erősítse, hogy a fogyasztó, az adófizető legyen az első."

De hat hiszen a fogyaszto es az adofizeto szinte az egyetlen "adott" ebben a kepletben. Miert is lennenek ok elsok? Az osszes tobbi jatekost be kell valahogy cserkeszni - de az adofizeto fizet, es kesz.

navan 2012.01.13. 23:59:37

No jo. Ideje aludni. Ritka elmeny volt beszelgetni ismeretlenekkel szitokszavak es szemelyeskedes nelkul. Szepen koszonom.
Joejt.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.01.14. 00:02:53

@Egyallampolgar: Abból van társadalmi haszon, ha ellát az orvos, ha műt, beteget lát el az orvos, mert gyakorol, rutint szerez, tanul. -Én legalábbis nyugodtabb lennék egy olyan orvos kezei között, aki napi szinten műt, mint egy olyané között, akinek hetek óta nem volt egy esete sem- Esetleg nézi (csinálja) a sok kis medika.
De, ha te úgy gondolod, hogy a csípőprotézis JÁR, akkor baj baj van.
Miért jár?
Mert a huszonegyedik században élünk?
A titán drága, meg a platina is.
A technológia adott, a szakértelem szintén, de vedd meg-kölcsönözd ki a beépített anyagot.
Szerintem.

agyamputáltak 2012.01.14. 00:02:55

@naiszen: ehhez olyan törvények kellenének, amelyek amennyire csak lehet kizárják a kézivezérlést, a megtorlást, és csakis a törvényi előírásoknak kelljen megfelelni. ehhez mondjuk elsöprő erejű konszenzusos törvényalkotás kellene.
az erkölcsi tartást mivel tömegről van szó, a jó fizetés mellett, a kényszerítő büntetési tételekkel lehetne csak elérni, mint már mondtam (rendőrség, ügyészség függetlensége, esetleg speciális jutalmazása a felderítés eredményességének motiválására) jelenleg ez esélytelen.

tass-tass 2012.01.14. 00:04:20

@agyamputáltak: "nem feladata állami piacorientált cégek létrehozása, működtetése."

Egy másik blog-on már vitába keveredtem a Rába megvásárlása kapcsán, mert szerintem buszokat akarnak gyártani az Audi, Opel, Mercedes beszállítóira alapozva, mivel több ezer busz beszerzése vált időszerűvé. Persze vegyünk Volvo-t, mert az jobb, de sajnos a pénzt amit itthon összeadunk, azt nem itthon fogják elkölteni.

Ha nincs állami hátszél, akkor nem lesz soha magyar multi cég piaci körülmények között. Szerintem ha egy cég már felfutott nyugodtan szabadjára lehet engedni (privatizálni, pfúj) az állam által létrehozott magyar cégeket.

agyamputáltak 2012.01.14. 00:06:20

@kolbászoszsömle:
te a társadalom biztosítás jelenlegi szolidaritási elvét is vitatod, hogy csak a gazdag élje túl. ez nagyon rossz irány, viszont a felelősségi elem itt is felmerülhetne. aki szétitta a máját, annak ne járjon ingyen a májátültetés? vagy aki extrém tevékenység közben szenved balesetet és drága az ellátása, fizessen többet.

tass-tass 2012.01.14. 00:07:20

@kolbászoszsömle: "Tudod, tass-tass által felvázolt rendszernek az az egy hátránya van, hogy kijátszható, macerás az ellenőrzés és az egészség-index politikai indikátorok játékszerévé válik."

Az autókat is el kell vinni rendszeresen műszaki vizsgára. Ott is csalnak rendesen, na de mégis csak valamilyen keretet ad a közlekedés-biztonságnak.

agyamputáltak 2012.01.14. 00:11:42

@tass-tass:
felesleges lopási csatorna azt tudom mondani továbbra is. miért nem gyárt most a rába buszt?!? ehhez nem kell az állam egyáltalán. nem adok igazat. :) de vitatkozhatunk rajta.
az államnak nem lehet feladata cégek létrehozása, hisz forrása sincs rá (egyébként alkalmatlan is mint már említettem), de a körülményeket igenis kötelezően javítania kéne (valamilyen támogatás esetleg szóbajöhet, de főleg szabályozási környezet, bürokrácia), hogy piaci alapon megvalósítható befektetések jöjjenek létre.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.14. 00:15:02

@tass-tass: Öööö, ez papíron igaz. Léynegében az állam mint kockázati tőkés jelenne meg ebben az esetben. De ez a magyar állam. Nincs megoldva a hiénák távoltartása, és a szervezés ritkán van a csúcson.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.01.14. 00:17:39

@agyamputáltak: Jaja!
A felelősségi elem teljesen jogos!
Tüdőszűrő, mammológia, ilyen-olyan ákombákomok, amiket lehet vizsgálni.
A betegségek jó része korai stádiumban jól és viszonylag olcsón kezelhetők.
Ha a polgár tudja, hogy egymilliót rá fognak költeni, de tizenegyet nem, akkor elmegy szűrésekre.
A szűrési hibákért meg az államnak kell jótállnia. Szóval, ha volt a polgi szűrésen, de nem találták meg idejében a bajt, akkor kezelik térítés nélkül.
Ha nem, akkor bocs. Az autót is karban kell tartani, át kell nézni, az embert is.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.14. 00:19:15

@agyamputáltak: Hát kezd el kiegészíteni, amit írni kezdtem.
onestrawrevolutioninhungary.blogspot.com/2012/01/felelosseg-jovonkert-vitaanyag-1.html
Egyébként olyan erősen zár a megcélzott réteg, hogy a büntetési tételek emelésétől nem sokat remélek. Pláne, hogy ha közelről megnézzük, akkor a felelősség szét van kenve, ahogy "kell".

tass-tass 2012.01.14. 00:22:16

@agyamputáltak: "miért nem gyárt most a rába buszt?!?"

Mert nincs kapacitása, nincs prototípusa, nincs megrendelése, stb., stb.

Most jelenleg nyugati nagyvárosokban leselejtezett nem túl korszerű buszokat vásárolnak. Inkább vegyék meg a 15-éves licenc-et, és gyártsanak itthon buszokat. Akkor itthon forgatják meg a pénzt és lőn gazdagság, felvirágozás.

Persze mindezt csak teljesen piaci körülmények között érdemes meg csinálni.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.01.14. 01:03:12

A szerzőtől kérdezem: nem tűnt még fel, hogy a fidesz egyszer kormányzott már? Ezüsthajó, Millenáris, hosszú bájtok éjszakája, kisgazdákkal sohasem, ezek mondanak valamit? Ha igen, akkor is fölösleges ígérgetni, hogy fideszre soha többé, mert mindig jön egy új szavazó generáció, akik leszarják, mi történt pár éve, ha nem, akkor is fölösleges ígérgetni, mert elég utánanézni, miket művelt ugyanez a párt ugyanezzel a vezetővel, viszont a kurva anyádat te idióta fasz, hogy bedőltél ennek a féregnek. Az a gyanúm, hogy az utóbbi csoportba tartozol.

Közbiztonság Szilárd 2012.01.14. 01:08:13

"Tud valaki valami jó norvég állást esetleg … ?"
Az olajfúró tornyokra mindig kell ember.

Irodai munkához tudnod kéne norvégül.

tass-tass 2012.01.14. 01:27:26

@rockseiaXLL: "A szerzőtől kérdezem: nem tűnt még fel, hogy a fidesz egyszer kormányzott már?"

Nekem feltűnt.
Volt két ígéret.

a) 50%-os béremelés a közszférában
b) 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék

Az a) pont nyert. Érezteti még a hatását? Érezteti hát.

Ha a b) pont valósult volna meg, akkor a társadalom jelentős részének volna 3 szobája, 3 gyereke és 4 kereke.

tundrazuzmo (törölt) 2012.01.14. 01:31:17

"Tud valaki valami jó norvég állást esetleg … ?"

Simán! Oszló hullát kell játszani Brad Pitt következő zombifilmjében, amelyet szürreális módon a Kőbányai Sörgyár palackozójában, az üvegek belsejében forgatnak majd.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.01.14. 01:38:09

@tundrazuzmo: nnnna, a Dreheresek aligha lennének türelmesek ha norvég hullákat palackoznánk a gépsoraikkal .... =))

GL-581 g 2012.01.14. 01:54:17

Nick, ez gyönyörű volt. Köszönöm. Egyszerűen felszabadító volt olvasni.

Én csak abban bízom, hogy hétről hétre egyre több ember döbben rá, hogy az eddigi összes kormányt és pártot el kell felejteni, ha valahová jutni akarunk. Ha most 4-8 év fideszes ámokfutás után megint jön 4-8 év emeszpés ámokfutás, abba csak beledögleni tud az ország. És a fentiek helyére az LMP, Jobbik, DKP, JESZ stb. szabadon behelyettesíthető...

Cormorant 2012.01.14. 03:54:20

@kolbászoszsömle: Kimondom: "Az, amit Orbán csinált, hazaárulás, és hogy Orbán hazaáruló."
Valaki lennék? :) Nem tudom, de nagyon jól esett!

Mercel 2012.01.14. 04:32:06

Hello!

A Poszt tökéletesen odaszúrt.
Igen, nekem volna még javaslatom a bővítésre.

Az ámokfutás kezdetén volt még egy Szlovák ügy miszerint sikerült pont a Szlovákiai választások idejére időzíteni a hazai mellett a külpolitikai ámokfutást.
Ha szeretett vezérünknek AS. Kedves Vezetőnek az volt a szándéka, hogy jól kiszúrjon a térségben élő Magyar kisebbséggel azzal, hogy az adott ország politikusait cseszegesse tudva, hogy az ottani jobbikos csürhe számára szitokszó a Magyar - akkor tökéletesen sikerült neki.

Mindezt egy olyan választások idejére időzíteni ahol a "Magyar kártyát" játszotta ki Slota aki Szlovák megfelelője a "mi" Vónánknak.

Úgyhogy a konkrétan minden Magyar számára káros külpolitikát is érdemes lenne egy pontnak felvenni.

"Frigyes"

röhögő 2012.01.14. 05:27:53

@kolbászoszsömle: "Ha a polgár tudja, hogy egymilliót rá fognak költeni, de tizenegyet nem, akkor elmegy szűrésekre."
- Ez így van. Egy ismerősöm érezte a bajt, de 4 hónapot kellett várnia az MR-re. Kiderült rákos és már késő az operációhoz. 70 milliót költött a TB a kemoterápiájára. Négy évig szenvedett, most halt meg novemberben. A 70 millából szerintem MR gépet lehetett volna venni. Ja persze akkor nem lenne sorban állás az MR-re, akkor az 5 után fizetős MR-t üzemeltető cégnek nem dőlne a pénz, akik a kórházigazgató haverjai.

röhögő 2012.01.14. 05:30:43

@agyamputáltak: "felesleges lopási csatorna azt tudom mondani továbbra is. miért nem gyárt most a rába buszt?!" - Ez egy hosszú folyamat. A globalizáció miatt a multik felpumpálták a fejlődő világ piacait, az olcsó munkaerő és a gyenge környezetvédelem miatt. Ezzel a fejlett világ nem tud versenyezni, csak az állami dotációval. A dotációs versenyben pedig alul maradtunk.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.01.14. 07:01:25

@tass-tass: Persze, csináltak jót is, mindenki csinált. De el is kúrta mindegyik. Ez a baj, hogy nem ott van a választóvonal, hogy ez vagy az az oldal a tuti, hanem hogy az államkommunista pártok közül melyik mit tett azért, hogy ne csak a tízezermilliárdos korrupcióbizniszről szóljon egy ciklus, és mit lehetne (sokkal többet) tenni még. Egy-két jócselekedet csak arra jó, hogy a többi gazságot elfedjék vele. Ha tudnák a választók, hogy lehetne ezt százszor jobban csinálni, akkor nem hitkérdés lenne, hogy a fletorbán-féle sohasem-fejlődés melyik aspektusa az egyedül üdvözítő, inkább az lenne a vita tárgya, hogy tíz, vagy tizenöt év alatt érjük el az osztrák életszínvonalat.
Vagy szerinted az az 50% felülír minden aljasságot, amit akkor elkövettek? Emiatt már meg lehet bocsátani nekik?

vornia 2012.01.14. 08:07:39

Kéne még kb 2,5 millió ember aki ÍGY gondolkodik-érez,ahogy a blogíró,és elmegy szavazni, illetve kitermel magából egy új pártot.
Akkor elindulunk felfelé,de addig....

tass-tass 2012.01.14. 08:07:57

@Mercel: "Úgyhogy a konkrétan minden Magyar számára káros külpolitikát is érdemes lenne egy pontnak felvenni."

Abházia és Dél-Oszétia elismerését javasolják

'a kormány "fokozza az Abházia és Dél-Oszétia területén élő orosz állampolgárok védelmében tett erőfeszítéseit".'

'Koszovó függetlenségének egyoldalú kikiáltását követően Oroszországnak, a helyi lakosság kinyilvánított akaratából kiindulva, módosítania kell a három területtel kapcsolatos politikáját.'

index.hu/kulfold/ado080321/

Nyilvántartásba veszik a hadköteles fiatalokat

atv.hu/belfold/20111206_nyilvantartasba_veszik_a_hadkoteles_fiatalokat_a_rendszer_eddig_is_mukodott

Cseréld ki Dél-Oszétia, mondjuk Dél-Szlovákiára és már megis kaptad a választ.

seahawks 2012.01.14. 08:20:29

@Nick_: 21-14-47:

ebben van valami, én is így érzem.
bakker, te a katolikus egyháznak adod az 1%-t?
annak, amelyik miatt több ártatlan ember halt meg az elmúlt évszázadokban, mint hitler és sztálin miatt?? nem szép dolog...

bamberg 2012.01.14. 08:24:22

@Schmitt Pál indián neve, Idegen Toll! találó!: Minden cikkre ezt írod? Láttam ugyanezt a szöveget egy másik bloghoz való hozzászólásodként. Vigyázz, ha esetleg valami művészeti téma jön, akkor már nem aktuális!!!

bamberg 2012.01.14. 08:31:49

Érdekes felvetés a protestantizmus hatásának gondolata. Abban biztos vagyok (nem én találtam ki), hogy a korábbi katolikus szemlélethez képest nagy változás volt a reformátor egyházaké, nem tettek egy kézbe túl sok hatalmat és befolyást (nincs pápai intézmény), és elterjedt szemlélet volt, hogy nincs ember, aki az igazság letéteményese, valamint hogy kell a kontroll, mert erkölcsileg sincs tökéletes tisztviselő. Ezek a gondolatok is hatottak, amikor demokratikus, kontroll alatt levő politikai struktúrákat akartak létrehozni.
Egyébként egyetértek tass-tass-sal, a háttérben valami ilyesmiről lehet szó. De ha így van, nem értem, orbánék hogy nem számolhattak ezzel. Vagy erre az esetre mi lehetett a terv? Ennél rafináltabbnak gondoltam őket.

marand22 2012.01.14. 08:51:48

"...az ország egyetlen és legsúlyosabb problémája az elavult és korszerűtlen ismereteket nyújtó oktatási rendszer..."

Gratulálok a lényeglátáshoz. A kompetenciafelmérések és a nemzetközi versenyeredmények nem ezt mutatják.

kalandfereg 2012.01.14. 09:03:58

Most elolvastam még egyszer ezt a cikket és még jobban tetszik. Ez ez utóbbi idők legjobb összefoglalása arról, hogy mi folyik itt és miért iszonyatosan káros. El kéne küldeni a kormány minden tagjának ezt az írást... bár ők mostanra már nyilván fel vannak vértezve az ellen, hogy a valóság akár a legkisebb mértékben is behatoljon az agytekervényeikbe.

Hertelendi 2012.01.14. 09:04:58

Majd ha megbukik Orbán és bandája és bent fognak csücsülni a sitten, az új országgyűlés első teendője legyen, hogy feloszlatja a Fideszt és a történelem szemétdombjára dobálja őket.
Ha addig a népharag nem lógatja fel őket a villanyoszlopokra...

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.01.14. 09:23:49

@marand22: azok nem, csak a GDP-nk és a többi gazdasági versenyképességi mutatónk... =) ... az amerikaiaknak külön kutatóintézete van arra, hogy más országokban azonosítsa és "ellopja" azokat az oktatási módszereket, amik a lakosság gazdasági teljesítőképességét javítják. ( www.ncee.org/ ) nálunk odáig se jutottunk el, hogy felismerjék a gazdasági ismeretek és a GDP közti összefüggést.

azért már nálunk is vannak célzott felmérések, amik azt kutatják, hogy MIÉRT olyan rossz a magyar gazdaság teljesítménye, miért alacsonyak a megtakarítások, stb.

sulihalo.hu/szulo-nagyszulo/szulok-foruma/5418-hianyosak-a-fiatalok-penzugyi-alapismeretei

hvg.hu/gazdasag.hazai/20110407_MNB_penzugy_felmeres

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.14. 09:26:36

@kalandfereg:

"Szerintem a tarsolylemezes idiótákat a Gyurcsány-kormány termelte ki, jelentékeny részben korábbi MSZP-szavazókból."

a 90-es évek gyurcsány-kormánya?

KopaszMercis 2012.01.14. 09:26:42

Ez ehy ertelmes iras... Egy igazi gyongyszem

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.14. 09:35:50

@tass-tass:
A b pont többe került volna, de még az a pont is tönkre vágta a költségvetést. Te ezek szerint agyatlanul a nagyobb ígéretre szavaztál anno, holott a kisebb ígéret is faszság volt.

Környezettudatos 2012.01.14. 09:41:40

@Nick_: Buta magyar gondolkodásra utaló mondattal indítottál. Kár volt. Ha van két besurranó és az egyik 1000000 értékben lopott és a másik csak 100000 értékben, akkor a másik tisztább, becsületesebb? Nem. Egyforma a kettő csak az egyiknek szerencséje volt. Jobban surrant be. :)

A postod második fel áll.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.01.14. 09:56:08

@Környezettudatos: valami olyasmire próbáltam utalni én is az első bekezdésben, hogy általában véve a besurranósdival van problémám ... (ld.: "Nem mintha az előző garnitúrát jobban szerettük volna.")

Lucius Flavius Arrianus 2012.01.14. 10:45:58

@kolbászoszsömle:
"De, ha te úgy gondolod, hogy a csípőprotézis JÁR, akkor baj baj van.
Miért jár?
Mert a huszonegyedik században élünk?
A titán drága, meg a platina is.
A technológia adott, a szakértelem szintén, de vedd meg-kölcsönözd ki a beépített anyagot."

Csak a pontosság kedvéért: a TEP (totál endoprotézis) - a nagyízületek esetében - a legritkább esetben tartalmaz platinát vagy titánt. Általában nemesacél vagy - ritkábban, mert nem igazán vált be - kerámia. Nem az anyag drága, hanem maga a beavatkozás. Műtét, ágy, gyógyszerek, vérkészítmények, az esetleges szövődmények elhárítása.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.14. 10:50:57

SCMITT PÁL ÁLLJON KI ÉS TISZTÁZZA MAGÁT, VAGY MONDJON LE:

Ha hallgat, elismeri!!

Nulla tekintélye tovább romlott, nagyon gáz a magyar népre!

Mező Ferenc fideszes debreceni önkormányzati képviselő azonnali hatállyal lemondott képviselői mandátumáról, és párttagságát is felfüggesztette, miután nyelvvizsga csalási ügybe keveredett.
Mező ez utóbbit azzal magyarázta: nem akarta, hogy az eset miatt méltatlan támadás érje a Fideszt, mandátumáról pedig azért mondott le, hogy erkölcsileg ő maga se legyen támadható.

Itt a példa „köztársasági” elnök úr!

szamojéd szomszéd 2012.01.14. 10:58:01

Tetszett ez az írás, nagyjából egyet is értek vele!
Még két dolog: a pártfinanszírozás továbbra sincs rendezve, innentől kezdve rohad minden. A másik, hogy a következő választáson már protest szavazatot sem tudsz leadni, nincs kire, vége. Üres négyzet is kellene arra a lapra. Azt kéne alkotmányba foglalni, hogy mindenki aki 1990 óta egyszer is ogy. képviselő volt az életbe többet nem lehet választható semmilyen állami tisztségre.

tupu! 2012.01.14. 10:58:07

@navan: Ez sajnos így van. Konkrétan alap és középfokú képzésben nulla mennyiségű gazdasági ismeretet adnak. Szerintem, ha most megkérdeznénk a dolgozó korú embereket, hogy pl mi az a pénz, akkor a válasz 90%-ban az lenne, hogy amiből a tecsóban lcd tv-t vesz. Halványlila gőzük sincs, hogy honnan jön, mi befolyásolja az értékét, stb. Kb ötlete sincs, hogy mi az a hitel, és mire jó, esetleg milyen kockázatai vannak. (jó, a devizahitelesek ezt most tapasztalati úton elsajátították)
A nyugdíjra úgy tekintenek, hogy dolgoznak sokat, és majd jár. Csak úgy. Fel sem fogják, hogy mi értelme volt a manyupnak, de ha már azt bedarálták, akkor legalább az egyéni számlának az állami kasszában (amit elfelejtettek megvalósítani). Ráadásul most már nem is nyugdíjjárulékot fizetünk, ami után tényleg járna valami alamizsna, hanem adót, ami után semmi sem.
Már-már az az érzésem, hogy szándékosan tartják tudatlanságban a népet...

Szabad Gábor 2012.01.14. 11:10:41

Van az a pénz, amennyiért Gíró Szász nem érti

Barroso és Clinton miért csak minket talál meg?

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1446_giro_szasz

Frizuravarjú 2012.01.14. 11:26:15

"Csak hogy el ne felejtsem, összeírom magamnak azokat a dolgokat, amik miatt már rég el kellett volna zavarni a bánatba a jelenlegi kormányt, és amiért garantált, hogy soha többet nem szavazok rájuk:"
1. Az elmúlt nyolc év politikusai és gazdasági bűnözői nincsenek börtönben és lopott vagyonukat is megtarthatták.
2. A cigánybűnözők még mindig szabadon garázdálkodnak országszerte, rettegésben tartva a tisztességes többség polgárait.
3. A Magyar Kormány még mindig haptákban áll a nemzetközi zsidóbűnözőknek és fizeti az uzsorakamatokat a saját gazdaságunk élénkítése helyett.
4. Még mindig tagjai vagyunk a halálra ítélt, kizsákmányoló és gazdaságunkat tönkretevő EU-nak, ahová sokkal többet fizetünk be, mint amennyit kapunk és cserébe még bele is szólnak mindennapjainkba.
5. A Magyar Nemzeti Színházat mai napig egy magyarellenes erkölcsileg nulla féreg irányíthatja.
6. A Fidesz is remek gyűjtőhelye az elmúlt rendszer kommunista bűnözőinek, tele volt KISZ-, és párttitkárokkal, besúgókkal és mindenfajta mocsokkal.

no successful 2012.01.14. 11:52:09

Nem tér ki a poszt arra, hogy akkor ki a fenére kéne szavazni.
Borítékolom, hogy a posztíró egyszer csak előugrik majd a Bajnai alternatívával.

Akkor mondom én is ami miatt Bajnait egy kalap alá lehet venni a Szoci, az SzDsz, az LMP, és a Gyurcsány féle szerveződéssel.

1. Gyakorlatilag egy irányvonalat követnek. A nemzetközi liberális politikai elitet támogató pénzügyi lobbi áll mögöttük. (Soros Gyuri bácsi és társai).
2. Ugyanazt a szervilista irányvonalat követik, a fenti pénzügyi csoportok érdekeit képviselve.
3. A nemzeti érdekek lehetőségeken aluli érvényesítése.(A határainkon kívül rekedt magyarok politikai támogatása úgy tessék lássék módon történik, még a minimálisan szükséges, és vállalható konfrontációt is kerülve egyszersmind jelezve, a nemzeti elkötelezettség hiányát.)

Hogy miért nem szabad a ballib oldalra (beleértve Bajnait) szavazni, nem ragozom, 8 évük volt, hogy sikeressé tegyék az országot,
ehelyett végzetesen eladósították. Mert senkinek ne legyen illúziója, Bajnai csak azt tette, amit az IMF diktált neki.

A Fidesz csak megpróbálta a bajt oly módon orvosolni, hogy közben a függőségünk is csökkenjen. Sikerült ez neki ? Úgy tűnik egyenlőre nem. A hiba a lehetőségünkön túli konfrontáció vállalása volt.
Talán kicsit megfontoltabban kellett volna haladni.
De még mindig azt mondom, hogy a szándék és az irány jó.
Határozott jelei vannak annak, hogy a Fidesz megpróbál nemzeti érdekek prioritása mellett haladni.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.01.14. 11:56:00

+1
A poszt jeles.

Mondjuk az elkeserítő, hogy épp most hallottam a magasan képzett (csak még régen) szomszádomtól, hogy Magyarországot megtámadták. Őszintén meg volt ijedve.

Pinka-Panka 2012.01.14. 12:01:44

Jelenleg, csak a Fideszre lehetne szavazni - senki másra! Az MSZP, és az LMP egy kutya -azok is voltak mindig, csak kaméleon módra változtatják a nevüket. Így őket ismervén, nem kérek belőlük, a Jobbik - hmm, nem még nem. Nem tetszenek, a rájuk voksolók közül egy réteg, meg kifejezetten sem, a Vona sem és még mindig azt vallom, nem lehet a falnak menni fejjel.
ergo csak a Fidesz a sok hibája ellenére is - még mindig. 1 év múlva többen leszünk ezen a véleményen. Tudom:))

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.14. 12:42:16

@Pinka-Panka: A Fidesz nem ment fejjel a falnak? Most tartunk ott, hogy a fal visszaütött, Orbánék meg a mi arcunkkal tompítják az ütést.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.14. 13:00:28

Az a abj, hogy ezek a dolgok, főleg a nem konkrét cselekvések, hanem a mentalitás, az összes eddii kormányra érvényesek. Az az ország, amit a saját politikai elitje zülleszt, sosem fog felemelkedni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.14. 13:03:52

@Quadrille Lobster: Persze, hogy támadják. Nincs jobb terep a spekulációnak, mint egy olyan ország, ami saját maga balf*kodik, és mozgatja a pénze árfolyamát. Örülnek nekünk, igazából már támadni se kell, mert a támadás lényegi részét megoldja a saját kúrmányunk.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.14. 13:04:41

@szamojéd szomszéd: Akkor meg ott vannak a haverok... Korrupció volt, van, lesz :(

bebe tv 2012.01.14. 13:32:52

@navan: A tarifát ráadásul nem is említetted.
Én tudom, mert az én lányom is szült 2011-ben és szintén Pesten.

bebe tv 2012.01.14. 13:36:50

@Pinka-Panka: Jelenleg, csak a Fideszre lehetne szavazni - senki másra! Az MSZP, és az LMP egy kutya -azok is voltak mindig, csak kaméleon módra változtatják a nevüket.

Te ebben az országban élsz? Kik is azok akik először kisz meg mszmp tagok voltak,utána liberálisok és amikor megürült egy hely a klotyón átmentek jobboldali kereszténybe? Nem ugrik be?

Környezettudatos 2012.01.14. 13:51:39

@kolbászoszsömle: Nem tudod mi a baj azzal, ha az emberi életet pénzben fejezik ki? Én megmondom neked. Az, hogy mások fejezik ki a te életed értékét. ...és nem örülnél, ha azt mondanám döntéshozóként, hogy a te életed momentán semmit nem ér, de a halálod megér egy ezrest. Elvágnák a torkodat azonnal a hozzád hasonlóan gondolkodó élőlények.

bebe tv 2012.01.14. 13:59:55

@tupu!: A nyugdíjra úgy tekintenek, hogy dolgoznak sokat, és majd jár. Csak úgy. Fel sem fogják, hogy mi értelme volt a manyupnak

Lehet, hogy túlságosan konzervatív vagyok, de mindenki joggal várja el, hogy 40-45 év munkaviszony után járjon neki nyugdíj, hogy valójában mennyi az más kérdés. A manyup lenyúlása valóban nagy bűn volt de kellett egy kis apró, hogy a Matolcsy tudjon egy kis ideig még snóblizni. Egyébként talán Svédországot kivéve minden nyugat-európai ország államkasszája kipótolja a nyugdíjkasszát. Németország ha hiszed ha nem, tavaly pl. 89 milliárd €-val, ami az idén már 90 lesz és jövőre 91 milliárd. Az persze más kérdés, hogy ott nem a nyugdíjkassza fizeti a 45 éves rokkant nyugdíját. Amíg nem éri el a mindenkori irányadó nyugdíjkorhatárt, csak az Arbeitsgenossenschaft által folyósított járadékot kapja. Amennyiben elérte a korhatárt, akkor már a munkában letöltött mondjuk 25 évére is megkapja a nyugdíjat.
A németeknél minden iparágnak van egy un. Arbeitsgenossenschaft-ja, ahová a munkaadó bizony befizet. Ezekből a befolyt pénzekből fizetik a munkahelyi balesetben, egészségkárosodásban megrokkant embereket.
Belgiumban pl. ezt a feladatot a Fonds des Maladies Professionnelles végzi Brüsszelben.
Magyar nyers fordításban ennek a magyar neve: Munkahelyi betegségek alapja. Ugye máris kevesebbet kell az ottani államoknak kiadni a nyugdíjkasszák kiegészítésére. Ha minden munkaadó mindössze csak 1-1,5 %-t fizetne be az ehhez hasonló kasszába a munkavállalói járulékhoz hasonlóan, hát abból több 100 ezer rokkant nyugdíjat lehetne rendszeresen folyósítani.Csak egy kicsit körül kellene nézni Európában.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.01.14. 14:07:38

@Frizuravarjú: fel fogom neked találni a kényszermellényt .. =)

1) teljesen igazad van
2) ha jobban megnézed, nincs olyan, hogy cigánybűnözés, csak bűnözés van. nem tehetsz róla, hogy magyarnak születtél, de ha így viselkedsz, akkor megutálnak minket miattad, és nem sok hasznunk van abból, hogy magyarnak vallod magad. lécci gondolj már ennek utána.
3) ld. 2. pont
4) amikor többet kapunk vissza, az jó? olyankor ki a kizsákmányoló? én a helyedben utánanéznék, hogy mennyit kapunk, és mennyit fizetünk be. a németek épp most mentik meg az EU zónát, sokkal többet fizetnek be, mint amennyit kivesznek, a fél infrastruktúránkat abból építjük, amit tőlük kapunk, és nem sírnak, viszont egyre mérgesebben várják, hogy a nagyhangú hőbörgés és a kifogások keresése helyett (cigányok, zsidók, bankárok, ...) végre elkezdjünk DOLGOZNI. nem VÁRNI, hogy valaki munkahelyet TEREMTSEN nekünk, hanem csak úgy magunktól.
5) nem tudom ezt megítélni, mert személyesen nem ismerem az illetőt
6) sok szempontból egyetértünk

bebe tv 2012.01.14. 14:21:37

@Quadrille Lobster: Gondolom a szomszédod a magas képzettségét a 301.sz Ipari szakmunkás képzőben szerezte 5 keserves év után. Aztán doktorált belőle, és most a Matolcsy Akadémián a hogyan védjük ki nemzeti együttműködés kormánya vezetésével a tőzsdei spekulánsok aljas okból előre megfontolt támadásait. Az előadást tartja Dr.Matolcsy György címzetes egyetemi tanár,a hogyan vegyük el azt amihez semmi közünk nemzetközi tekintélyű szakértője és Dr. Orbán Viktor polihisztor, aki megalkotta a hogyan lesz Magyarország a nyugat-európai gazdaság motorja című elméletét, aminek egyik fő mozgató eleme a saját és pártbéli elvtársainak alaptörvényben 2/3-os törvénnyel nyomatékosított nettó bér felturbósítása.Ennek a motornak további lóerőket biztosítva megalkotta a 2 gyerekig 1 kölyök 60 ezer adójóváírást ér, 3 kölyök esetén pedig már 230 ezret. Ezzel is ösztönözve a kiskeresetűek gyermek vállalási kedvét.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.01.14. 14:23:25

@no successful:

nem ugrok elő pártokkal, és talán konkrét személyekkel sem. jelenségek érdekelnek főként. ami a Fideszt illet, van pár dolog, amiben teljesen egyetértek velük:

* munka alapú társadalom - kb 40%-nyi ember nem dolgozik, mi tartjuk el őket, erősen (!) leegyszerűsítve 40%-kal magasabb lehetne a GDP-nk, ha ők is elkezdenének dolgozni. más kérdés, hogy ha teremteni akarunk nekik munkahelyet, az többe kerül, mint amit elvégeznek. viszont ha nincs ingyen segély, akkor legalább a következő generáció látja, hogy dolgozni KELL, és pont.

* adósságszolgálat csökkentése -- szerintem is gáz, hogy a megtermelt javaink mekkora része megy el törlesztésre. és simán el tudom képzelni, hogy nem örül az IMF meg a világbank, ha kitörünk az adósságcsapdából, mert akkor politikailag nehezebb befolyásolni minket. de lehetne kulturáltabban is csinálni ezt a szabadságharcot. pl. visszafizetni aztán passz.

* egyházak rehabilitációja - ha pusztán machiavellista szemszögből nézzük, egy történelmi egyházhoz tartozó hívő ember nem drogozik, nem bűnözik, rendesen dolgozik, gyermeket vállal, szolidáris az embertársaival, betartja a törvényeket, stb. olcsóbb üzemeltetni egy társadalmat, ha kezelhetőbbek az állampolgárok, és ha hagyjuk őket a vallásukat gyakorolni, még tán boldogabbak is leszenk, mint a frusztrált és folyton problémázó, agresszív liberálisok ;)

gondolom most szét leszek ezekért szedve =)))

J.László 2012.01.14. 14:30:04

@Pinka-Panka:
"Jelenleg, csak a Fideszre lehetne szavazni - senki másra! Az MSZP, és az LMP egy kutya -azok is voltak mindig, csak kaméleon módra változtatják a nevüket. Így őket ismervén, nem kérek belőlük, a Jobbik - hmm, nem még nem. Nem tetszenek, a rájuk voksolók közül egy réteg, meg kifejezetten sem, a Vona sem és még mindig azt vallom, nem lehet a falnak menni fejjel.
ergo csak a Fidesz a sok hibája ellenére is - még mindig. 1 év múlva többen leszünk ezen a véleményen. Tudom:))"

Tökéletes elemzés.

bebe tv 2012.01.14. 14:30:14

@Zabalint: Hát azért nem egészen volt f@szság, mert évi bruttó 7 millió fölött meghagyta a második adókulcsot, amit az Orbán azonnal a saját testére szabott. Olyan törvényt nem lehetett hozni, hogy az 1 kulcsos 16% adó kizárólag Orbán Viktorra érvényes.Erre mondták a gazdasághoz értők, hogy az 1 kulccsal és a 230 ezer Ft/gyerek adójóváírással lett 500 milliárdos költségvetési lyuk. Ha ezt szembe állítod az osztrák 4 kulcsos adóval ahol a legmagasabb kulcs 50%, hát zongorázni lehet az észjárásbeli különbséget. Na de sebaj, hiszen mi álljuk az 500 milliárdos lyukat nem?

J.László 2012.01.14. 14:31:13

@naiszen:
Bocsánat, Pinka-Pankának írtam. Elnézést.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.14. 14:37:18

@Nick_:
Munka alapú társadalom: érteni vélem, mire gondolsz. Emlékeim szerint, ha egy dolgozó ember 2 éven keresztül nem vesz rész szervezett munkatevékenységben, akkor sajnos utána erősen csökken a lehetősége annak, hogy használható munkavállaló legyen.
Adósságszolgálat törlesztése: egyszerűen nem kell növelni, megbízható, jó adósnak kell lennie az államnak, és nem jelent komoly költségvetési terhet. A csökkentéséért szerintem nem kell "unortodox" módon kockáztatni.
Egyház: Jól hangzik, de csak elmélet. Saját tapasztalataim sem igazolják, de szerintem Magyarországon sem bizonyítana ilyen összefüggést egy szociológiai érték- vagy életmódvizsgálat.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.14. 14:37:53

@J.László: Semmi gond, csak próbáltam megérteni, és nem ment. :)

bebe tv 2012.01.14. 14:45:37

@tass-tass: Ha a b) pont valósult volna meg, akkor a társadalom jelentős részének volna 3 szobája, 3 gyereke és 4 kereke.
Öreg ez még a Hitlernek sem sikerült pedig ő csak 2 szobát ígért.
Volna persze ugyanúgy mint most, svájci frank hitelből, és most az egész ország el lenne adósodva.
A banki ismereteid alaposan hiányosak. Egy bank általában a lakosság lekötött betéteit adja kölcsönbe. Mennyi volt akkor a lakossági megtakarítás? A külföldi anyabankok még így is a MÁV Cargo-val hozták a pénzt a leányaiknak. Ha jól emlékszem voltak idők amikor 0% önrésszel vehettek autót a zemberek deviza hitelre.Sokan be is spájzoltak autóból, de rendre 1 kategóriával nagyobból mint amennyit elbírt volna a családi kassza.
Ja, hogy most nem fizetné nekik senki sem vissza a kölcsönt mi? Oszt b@sszák meg, ráfáztak. Ügyes. Nem vagy véletlenül az Orbán Viktor ikertestvére, mert 1 ember nem lehet ennyire hülye.

Kalmár 2012.01.14. 14:51:57

@Nick_: Apám, te aztán zseni vagy. Még jó, hogy az Index címlapra érdemesnek tart.
Szóval, ha jól értem, te azt javaslod a 20ezer milliárdos adósságcsapdából való kitörésre, hogy:"pl. visszafizetni aztán passz."

Hogy ez nem jut ezeknek a hülyéknek az eszébe?? Komolyan, nem is értem. Pedig egyszerű, mint az ágyba szarás.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.14. 14:57:39

@Kalmár: Az egy dolog, hogy örülhetünk, ha nem növekszik az adósság, de ez a stílus?!
Képzeld el, egyikünk sem akkora óriási zseni, aki holnaptól egymaga (!) elkormányozná Magyarországot egy szobából (manapság látjuk, hogy mire elegendő egy ehhez közeli helyzet).
De ha vállaljuk a párbeszédet, akkor tanulhatunk egymástól. A párbeszéd viszont nem fog folytatódni ebben a stílusban.

Buru2 2012.01.14. 15:06:10

@Kalmár: és ez utóbbit a magadfajták már tökélyre fejlesztették.

zsombordeak 2012.01.14. 15:14:59

A posztolo minden szavaval egyetertek! Koszonom!

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.01.14. 15:24:31

@Kalmár: vannak országok, akiknek sikerül, és úgy kezdenek hozzá, hogy elhiszik, hogy lehetséges ... =)) a svédeknek idén szufficites a költségvetésük. van ugyan adósságuk, de töredéke a miénknek, és az államháztartás egyensúlyban van. amire utaltam, hogy a kardcsörtetés nélkül kéne csinálni.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.14. 15:28:35

SCMITT PÁL ÁLJON KI ÉS TISZTÁZZA MAGÁT, VAGY MONDJON LE:

Ha halgat, elismeri!!

Nula tekintélye tovább romlott, nagyon gáz a magyar népre!

Mező Ferenc fideszes debreceni önkormányzati képviselő azonnali hatállyal lemondott képviselői mandátumáról, és párttagságát is felfüggesztette, miután nyelvvizsga csalási ügybe keveredett.
Mező ez utóbbit azzal magyarázta: nem akarta, hogy az eset miatt méltatlan támadás érje a Fideszt, mandátumáról pedig azért mondott le, hogy erkölcsileg ő maga se legyen támadható.

Itt a példa „köztársasági” elnök úr!

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.01.14. 15:36:58

@no successful: "Gyakorlatilag egy irányvonalat követnek. A nemzetközi liberális politikai elitet támogató pénzügyi lobbi áll mögöttük. (Soros Gyuri bácsi és társai)."

Az a vicces, hogy Soros hosszú évek óta nagyon kegyetlenül kritizálja a kapitalizmus, a szabad piac és a globalizáció jelenlegi formáit, de mindezt persze bonyolult, hosszú és idegen szavakkal teletűzdelt cikkekben teszi, úgyhogy ti maradjatok csak a Magyar Hírlap és társai "támad a nemzetközi zsidó" meg "nem lesz a tőke úr mirajtunk"-féle bornírt, ízig-vérig bolsevik hülyeségeinél.

kalandfereg 2012.01.14. 15:45:43

@Nick_:
Az én személyes tapasztalataim nemigen mutatják azt, hogy a vallásos emberek kevesebbet bűnöznek, jobban betartják a törvényeket, szolidáriasabbak, míg a liberálisok frusztráltak és agresszívak.
Szerintem ha valami, akkor már inkább az ellenkezője igaz, ami valahol a dolgok természetéből is adódik.
Egy olyan ember marha frusztrált és agresszív tud lenni, aki élete alapelveként egy olyan dolgot tekint valóságnak, amivel kapcsolatban állandóan azzal kell szembesülnie, hogy semmi bizonyíték nem szól mellette, sőt minden észérv ellentmond neki, folyamatos önszuggesztió az egész, ráadásul tekintélyelven alapul.
Picit gondold végig a személyes ismeretségi körödet és lehet, hogy megváltozik a véleményed...

tupu! 2012.01.14. 15:45:55

@bebe tv: nem vagy túl konzerv. :) Igazából csak az oktatási hiányosságokra akartam válaszolni.
Ami a külföldi nyugdíj példákat illeti, nem vagyok ennyire képben. Idehaza ugye azzal érveltek vezetőink, hogy azért (is) kell megszüntetni, mert rosszul gazdálkodtak, majd ők jobban fognak. Khm, látjuk. :( Persze, hogy voltak hibái a rendszernek, de ha az lett volna a cél, hogy jól működjön, akkor lehetett volna szigorúbb szabályokat hozni.
Az viszont vitathatatlan pozitívuma volt, hogy így láttad a kapcsolatot a befizetett járulékok és a majdani nyugdíjad között, tehát ösztönzött arra, hogy ne kerüld el az adókat. Most mi van? A beígért egyéni számla már rég feledésbe merült, úgyhogy csak dolgozol, fizetsz, és most már meg sem ígérik, hogy nyugdíjat kapsz. Ösztönző, nem mondom... A demográfiai változásokkal (öregedik a népesség) együtt ez pedig elég szomorú sorsot vetít előre.

Igaz Magyar 2012.01.14. 15:48:56

@Schmitt Pál indián neve, Idegen Toll! Talá Ló!:
Te mi a fasz bajod van Pálgiummal?

Be tudja tölteni, el tudja látni azokat a feladatokat amiért a csúti nagykorú és tsai kinevezték?
Igen.
Akkor miért ne maradjon?
Hogy holnap a csúti nagykorúnak legyen menekülési útvonala abból a kaki-cunamiból amit harcos-víg kedvében kerekített maga alá?
HOgy beüljön egy kényelmes jól fizetett intézménybe?
Fenéket!

Schmittnek maradnia kell, mert a feladata ellátására így még csak jobban alkalmas mint eddig.

Mit gondolsz miért "csúszott ki véletlenül" ez a plágium kártya Köteles-Kövér dossziéiból?

Az egész bagázs úgy van szervezve, hogy mindenki zsarolható. Köztörvényes Autótoljvajtól a csaló okirathamissítókig.
ilyenek ezek mind.

Igaz Magyar 2012.01.14. 15:53:37

@Frizuravarjú: emútnyócév emútnyócév emútnyócév hirtv emútnyócév emútnyócév gyurcsányahibás hirtv echotv emútnyócév gyurcsányahibás emútnyócév megazemeszpéisahibás emútnyócév emútnyócév megalibsibolsiahibásaz emútnyócév azemútnyócév zsidókarvalyemútnyócév.

Pinka-Panka 2012.01.14. 16:10:06

@J.László:

Szia kedves Laci!
Köszönöm:)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.01.14. 16:13:54

@Igaz Magyar: emútmásfélév emútmásfélév emútmásfélév emútmásfélév jajmivana klubrádióval emútmásfélév emútmásfélév szegénybógárgyuri emútmásfélév emútmásfélév szegénysajtószabadság emútmásfélév emútmásfélév orbánahibás emútmásfélév emútmásfélév feljelentjükorbánt küffődön merazajó emútmásfélév emútmásfélév rohatmagyarok nincscigánybűnözés emútmásfélév emútmásfélév.

Pinka-Panka 2012.01.14. 16:25:13

@bebe tv: Te ebben az országban élsz? Kik is azok akik először kisz meg mszmp tagok voltak,utána liberálisok és amikor megürült egy hely a klotyón átmentek jobboldali kereszténybe? Nem ugrik be?

Persze, hogy itt élek, hogyne. A Fidesz szerencsés átalakuláson ment át, az nem vitás. Az tudni kell, hogy ők még fiatalon szembe mertek szólni az elnyomó hatalomnak. Liberális felfogásuk is helyén van, mivel azt ha szó szerint értelmezzük (szabadelvűség)- semmi kivetni való nincs benne. Az baj, hogy az úgynevezett liberálisok (SZDSZ, LMP) a szabadosság mellett döntöttek, ami nem fért bele a Fidesz eszmeiségébe. És az,hogy keresztényekké lettek(voltak, vannak), az meg teljesen rendben van, mert Te is tudod, hogy az embernek illik változnia - ahogyan felnőtté lesz. Magyarul vannak bennünk állandó elemek, amiknek nem szabad változni, de javulni és törekedni a tökéletesedés felé, azt mindig KELL.

Még annyit, hogy emlékezzél arra, hogy az SZDSZ akik a rendszerváltozás hajnalán üvöltötték a kommunista ellenességet, antikomcsi pártnak vallották magukat - mit tettek az első adandó alkalommal összehemperegtek a kommenistákkal.
Aztán liberálisnak vallották magukat, ők voltak azok akik a legnagyobb támadást inditottak a haza, a az egyház ellen.
Én jól emlékszem rájuk, ha vissaznézed a történelmet ők mindig együtt karöltve voltak a haza ellen.

Kalmár 2012.01.14. 16:32:19

@Nick_: "vannak országok, akiknek sikerül, és úgy kezdenek hozzá, hogy elhiszik, hogy lehetséges"

Ne kábíts. Természetesen vissza kell fizetni. Ennek az a módja, hogy megerősítjük a polgárságot akik a fogyasztás növekedésével segítik a KKV szektort. Ugyanezen célból bevonjuk a bankokat és az állami forrásokat is ide csoportosítjuk. Mindemellett a dolgozó réteg gyerekvállalását kell ösztönözni. Be kell vonni jobban az adózásba az eddig luxusprofittal kényelembe élő multikat és bankokat. Fel kell számolni azokat a pontokat amik újratermelik az adósságot(manyup, kamu rokker nyugdíj, korengedmény 40 éveseknek..stb
Pont ezt teszi a Fidesz.
Még hátravan a közszféra karcsúsítása, bár már ezt is elkezdték, pont sajátmagukon, ahogy illik. Kissebb parlament,+ pár ezer kormányhivatalnok.
Jön még az egészségügy is. Egy új államalapítás nem megy 2 év alatt. Majdnem akkora a feladat, mint IV. Bélának a tatárjárás után. Ferenc testvér és a gazdasági minisztere Bajnai kb akkorát pusztítottak.
Amit te írtál, hogy vissza kell fizetni, oszt kész, az ebben a formában agyrém. Mintha itt lenne a mellényzsebben.

Szerencsére jó úton indult a Fidesz, nyilván hülyeség lenne azt gondolni, hogy hibátlanok egy ekkora feladatban, de az elmúlt 20 évben végre minden fontos dologhoz hozzá mernek nyúlni.
Drukkolok nekik, hogy sikerüljön. Eddig tetszik, a bajok ellenére is.

Kalmár 2012.01.14. 16:35:39

Schiffer lemondott. Valakik átveszik a pártot.
Vajon kik? :)))
Tiszta rejtély.
Bár valami azt súgja, hogy sokat fog javulni az LMP és a Mszp/Dk kapcsolata....
Közelebb kerülnek egymáshoz, szinte már látom is, ahogy halványul az LMP logó, mintha madarak tűnnének fel a háttérben, pici aljas bankárokkal a hátukon.....persze ez csak látomás.

bebe tv 2012.01.14. 16:55:41

@Pinka-Panka: Én is össze akartam hemperegni a Jenifer Anistonnal, de az istennek nem volt rá hajlandó, így hát maradt a nejem. Az apárt amelyik pedig minden ideológiát magáénak vall, annak lényegében semmilyen sincs. Hát visszamentek a kályhához és keresztény lepel alatt lényegében nemzeti szocializmust hirdetik.Mondhatnám kommunista eszméknek is, mert mindössze az ing színe tért el.

bebe tv 2012.01.14. 17:02:10

@Kalmár: Egy új államalapítás nem megy 2 év alatt.

Új államot csak úgy lehet alapítani, ha előtte porrá zúzom a régit. Azt pedig ha szürke állományod gondolkodásra használnád mindenki beszopja. Persze lesznek kivételek is. A Kádár alatt is voltak a rendszernek haszonélvezői. Isten ments attól, hogy valamelyik járási hivatalban összefussak veled. Pedig az esély nagy, mert akik még nem kaptak a koncból ezt nekik találták ki. ráadásul 260 járás. Ez még kisfröccsből egy esküvőn is rengeteg. Nem baj legalább lesz egzisztenciátok.

bebe tv 2012.01.14. 17:03:16

@Zabalint: Ne haragudj, de nem tudom újra az egészet végigolvasni, hogy kinek is szántam.

Kalmár 2012.01.14. 17:11:41

@bebe tv: Valóban egy új állam alapításához, előbb a régit össze kell zúzni. Nem tudom, te hol éltél eddig, de én pont ezt láttam. Az masz/szdsz banda összezúzott mindent.
Ne keress semmilyen hivatalban, mert a versenyszférában dolgozok 10 éve. Sose voltam közszolga.
A járásokat pedig nem kell szidni. Jól jön még az a 3500 önkormányzat összevonásánál. Az még mákból is sok.

J.László 2012.01.14. 17:13:58

Na mi van? 9 európai országot minősítettek le a faszszopó amerikai "hitelminősítők", akik egy nappal a Lehmann bedőlése előtt a legnagyobb minősítést adták annak a zsidó cégnek. Két lámpás képviselő lemondott. Most Schiffer lépett vissza. Mi van libák?

Pinka-Panka 2012.01.14. 17:19:12

@bebe tv:
Megértelek, hogy össze akartál hemperegni, de itt össze is feküdtek (SZDSZ és az MSZP).
Úgy hogy ami összetartozik az össze is nő.

bebe tv 2012.01.14. 18:09:40

@Kalmár: A versenyszféra tekintetében egy csónakban evezünk.
Abban is egyet értek veled nonszensz, hogy 700 fős lélekszámú településnek önálló apparátusa legyen. Amit biztosan tudok, hogy Belgiumban kb. 30-35.000 lakosra jut 1 önkormányzat. Mindezt úgy oldották meg, hogy Pl. a 18-20.000 lakosú Maasmechelen székhelyhez csapták a tőle 12-13km-re levő 8.000-s Eisden-t meg a kettő között fekvő 2-3.000-s lélekszámú Leuth-t. A 2 kisebb településnek csak 1-1 db irodavezetője van, akinél beadják az ügyeket és ők tovább viszik Maasmechelenbe. Ehhez azonban nincsen szükség 260 db járásra és 7 db budapesti körzetre.Van elképzelésed róla, hogy az átkosban mennyien ültek a járási tanácsban?
Pedig akkor sokkal kevesebb járás volt.Jó ha volt 100-120. Kisebb megyék esetén 4, nagyobb megyéknél max. 6. Mindez azt vetíti előre, hogy úgy képzelik el az új munkahelyek létesítését, hogy mindenhova a saját pártkatonáikat ültetik be. Ez minden csak nem az állami apparátus megreformálása és a létszám csökkentése.Ha így haladunk, lesznek nemsokára járási pártbizottságok is.
Csak úgy mellékesen említem meg, hogy annak idején az átkosban a városi tanácsnál voltak mezőgazdasági, ipari és a fene tudja még milyen osztályok. Mindezt megtaláltad, a pártbizottságokban, a járási és a megyei tanácsoknál is. Én tudom, hogy mire mentünk vele. Ezek megyei osztályok fölött pedig ott állt az állami tervhivatal, ami Matolcsy szíve csücske. Csak hát nincs mit tervezni, mert gyakorlatilag minden cég a külföldi anyacégétől kapja a megrendeléseket. Ritka kivétel, hogy egy külföldi tulajdonban lévő leány kizárólag a magyar piacra termel, mivel a megrendelések többsége bérmunka. Ezt csinálja az AUDI, Bosch, Siemens és a többi is.A különbség csak a gyártott alkatrészért kapott árakban mutatkozik. Ha az állam le akar rombolni mindent, hát ezek mind kivonulnak az országból, és utána megalakíthatjuk a koldusbot gyártó állami nagyvállalatot.

ny 2012.01.14. 18:59:06

„ Amit biztosan tudok, hogy Belgiumban kb. 30-35.000 lakosra jut 1 önkormányzat”. Ausztriában, Svájcban, Németországban, Csehországban viszont nem! Az ország problémáiban a kistelepülések önkormányzatainak költsége elékepesztően elenyésző, ennél viszont sokkal nagyobb problémát fog okozni a hiányuk.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.01.16. 11:03:44

Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok velem és egymással az értékes véleményeiteket, szerintem szép és előremutató eszmecsere bontakozott ki. Köszönöm az index.hu-nak is, hogy a blog válogatásban az idevezető linket közölte.
süti beállítások módosítása