HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2009.07.14. 16:57 NickNickNick

Milyen alapon tilthatja be bárki a Jobbikot és a Gárdát?

Nehéz kérdés. Hogy valaki egy ilyen döntésnek hosszú távon érvényt szerezzen, nem jogi, hanem erkölcsi jogalappal, tekintéllyel kell rendelkeznie. Be lehet rendeletileg tiltani egy szervezetet, de ez kevés -- az ügy, amire szerveződtek, attól még ott marad.

A probléma nem arról szól, hogy a Gárda vagy a Jobbik milyen néven, milyen logóval, milyen egyenruhában, milyen vezetőkkel csinálja a fesztivált. A probléma ott van, hogy IGÉNY TÁMADT a Gárdára és a Jobbikra. Tömegbázisa van.

A nép, a maga hülye módján, valós problémákat akar kezelni a Gárdával és a Jobbikkal. Mindaddig, amíg a valós problémákra nem kínálunk értelmes megoldásokat, az emberek botcsinálta hülye megoldásokkal fognak jönni. Ezért nem őket kell elsősorban kárhoztatni, hanem azokat, akik felelősek lennének az értelmes megoldások előállításáért.

Valójában az emberek nem Gárdát és Jobbikot akarnak, hanem közbiztonságot, meg- és önbecsülést, hiteles politikusokat, értelmes oktatást, a nemzeti ipar és mezőgazdaság hatékony fejlesztését. Viszonylagos jólétet, vagy legalább annak reális vízióját. A Gárdát és a Jobbikot betiltani csak úgy lehet, ha cserébe megadjuk nekik a fentieket, amihez amúgy is joguk lenne.

Hol van ma Magyarországon olyan tekintély, amelyik nem technikai, hanem erkölcsi súllyal tilthatná be a Gárdát és a Jobbikot?

A bíróság nem ilyen. Bármikor megvádolható, hogy politikai döntést hozott. Az MSZP és a Fidesz egyaránt meg akar szabadulni a Jobbiktól – az egyik azért, mert az ideológia csípi az antifasiszta korifeusok csőrét, a másik meg azért, mert értékes szavazókat lop el tőle.

A mélységesen korrupt és sőtétlelkű politikusaink szintén nélkülöznek bármely tekintélyt. Már jó 20 éve a saját zsebük tömködésével és egójuk legyezgetésével foglalkoznak ahelyett, hogy kezelni próbálták volna a riasztóan egyértelmű időzített bombákat a magyar társadalomban. Nem is ketyegtek azok a problémák, hanem ezerrel harangoztak, mint a Big Ben, évtizedek óta, mégis csak az volt a fontos a vezéreinknek, UFÓ Gyulának, IQ Megyónak, I. Tokaji Viktor Királynak, "Elkúrtuk" Ferinek, és Gordonkának is, hogy a következő választáshoz megvásárolják a szavazatokat.

Helyesbítenék. A felelősség jó része nem is az átlag-politikusé, hanem a mindenkori über-töketlen oktatási minisztereinké, akik az állampolgári nevelést a mai napig képtelenek voltak beépíteni a közoktatásba, amiatt nincs meg a társadalmi kontroll a politikusok ámokfutása felett. Hogy a bánatba' szavazzon értelmesen egy polgár, ha nincs tisztában se a választás tétjével, se a politikusok felelősségével, se az eszközökkel amelyekkel érvényesítheti az érdekeit? Amikor programot nem is érdemes írni neki, mert úgysem tudná értelmezni? Amikor a saját maga által megszavazott kormányra úgy tekint, mint valami fatális csapás okán a nyakára ültetett illegitim uralkodó osztályra, ahelyett, hogy számon kérné rajtuk a korrupciót, inkompetenciát, és elzavarná őket a p*ba?

Hogyan legyen becsülete a munkának, rendes adófizetésnek, nem-lopásnak, ha ezeket az értkeket senki nem fektette le, mint az atom, már az általános iskolában? Hogyan lehet százmilliókat költeni egy fotókiállításra, meg külföldi kultúrfesztiválokra, amikor a magyar emberek fele társadalmi és gazdasági analfabéta?

A Gárda egy része becsületes, értékeket kereső ember. Szégyen, hogy csak a Gárda és a Jobbik jut nekik.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr531246138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2010.07.09. 12:24:40

van állampolgári nevelés. az a címe a tárgynak, hogy a) állampolgári ismeretek vagy b) társadalomismeret.

a gond az, hogy a pedagógus, aki tanítja gyakran épp annyira felkészületlen és megvezethető politikailag, mint a diákjai.

lehet persze azt mondani, hogy ez is az oktatási rendszer hibája, de pl. a két világháború közötti köz- és egyetemi oktatás, amelyet méltán neveznek világszínvonalúnak még ma is, ugyanúgy, sőt keményebben termelte ki magából a szélsőséges indulatpolitikusokat és a mantráikra fogékony értelmiséget.

a gond oka tehát inkább (tömeg)pszichológiai eredetű.
süti beállítások módosítása