HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2011.03.02. 16:39 NickNickNick

Nem szavazópolgár, kárpát makákó.

Az Orbán csomag margójára, lassan és szótagolva:

Ameddig nem oktatunk GAZDASÁGI ISMERETEKET az általános és középiskolákban,

addig

továbbra is 10 millió gazdasági analfabéta makákó fogja a GDP-nket termelni és szavazni a gazdaságpolitkáról.

Ez egyenes út a nemzethalálhoz (jó esetben csak a miénkhez).

TEHÁT MÉG EGYSZER:

Nem az a bajunk, hogy rossz a fiskális politikánk, hanem az, hogy kevesen dolgoznak (nem értik, miért kötelességük), rosszul szervezetten (nem értik a gazdasági törvényszerűségeket és folyamatokat), és aki tehetné, az is inkább elkerüli az adófizetést.

Nem (csak) a szar gazdaságpolitika a probléma gyökere, és a megoldást sem ott kell keresni, hanem az OKTATÁSI RENDSZERÜNKBEN.

...

ELLENBEN,

Ha az embereknek megtanítjuk, hogy miért kötelkessége minden állampolgárnak dolgozni, hogy miért kell adót fizetni és miért káros a korrupció, hogy mi az államháztartási egyensúly, ha tudják, hogy hogyan kell felkészülni a munkaerőpiacra, akkor nem kell folyamatosan hazudni és eleve demagóg programmal indulni. Ja, és a képzett emberek termelékenyek - lesz pénz mindenre.

MIÉRT OLYAN BONYOLULT EZ HOGY NEM LEHET MEGÉRTENI ?!?!?!?!

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr382704606

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Marihuánával és seggel üzennének Orbán Viktornak 2011.03.02. 18:41:47

 Beindult a népművészet az LMP facebook oldalán.Gandzsabokorral, kolbásztöltéssel, rohadó naranccsal, és meztelen seggel egyaránt üzennének az LMP hívei a miniszterelnöknek.Orbán Viktor 12 homályos kérdésére válaszul az LMP arra kérte a facebook n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.06.16. 07:46:19

Tisztelt Nick_!

Rövid, velős a szösszenet, ám a lényeget mondod ki vele.
Az oktatás az alap (nyilván ezért kell most éppen kivonni belőle(ha nem érted elmagyarázom)).
Oktatás.
Ezzel kell kezdeni, ezt kell, akár erőn felül is nyomatni.
Ha csak a "kis tigrisek" gazdaságának fejlődését elemeznék (úgy 30 évre visszamenőleg), akkor 110%-os pontossággal tudnák, hogy mi a felemelkedés alapja.
"Tanulni, tanulni, tanulni!" - idézem a klasszikus dakotát. - s a haza fényre derül.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: csak azért is megmagyarázom a kivonás lényegét. Ugye Fideszül tudni kell?
Nos azért vonnak ki az oktatásból, hogy több maradjon benne. És ez szó szerint igaz: ha kevesebbet vonnak ki, mint amennyit benne hagynak, akkor több maradt benne. Vagy még mindig nem érted?....

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.06.16. 23:52:40

@anonymand: köszönöm, bár szerintem a "Fideszezés" ebben a tárgykörben szerintem pont annyira visz előre, mint annak idején a "Gyurcsányahibásozás". VALAMENNYI rendszerváltás utáni oktatási miniszter és miniszterelnök felelős a kialakult helyzetért. előre kéne nézni. a narancsot meg a szegfűt ugyanúgy el kéne ásni, mert két fél ország nem tudja megoldani ezt, csak egy egész.

anonymand 2011.06.21. 06:50:36

@Nick_:

Tisztelt Nick_!

Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges hatály) egészen a Kádár féle gulyáskommunizmusig. Igyekeztem nem "Fideszezni", de most ők a törvény, ők a parlamenti 2/3, ők hozzák a döntéseket (jobbára beleszólás nélkül), tehát nékik kell címezzem, hogy szerintem mi az üdvözítő megoldás.
Tudom természetesen azt is, hogy hiába tolnának több pízet az oktatásba, annak hozadéka már csak egy következő generációnál (és ki tudja, hanyadik kormánynál) jelentkezne.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: elássa magát ez a narancs az én segítségem nélkül is. Amúgy nem szegfűs vagyok, hanem sokat megélt nyögdíjas....
süti beállítások módosítása