HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2011.02.14. 16:20 NickNickNick

Alkeszok

"Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?" – A kérdés nyelvi és közjogi értelmezhetőségéből arra következtetek, hogy Schmitt Pál irodájából szivároghatott ki ez a munkaanyag.

A műkedvelő alkotmányjogászat újkeletű trendjétől nem bírván magam függetleníteni, alábbiakban közlöm saját válaszaimat a nemrég felbukkant alkományjogi népszavazós 12 pontra. Ez azért is fontos, mert a szavazáson – felteszem – csak igenel és nemmel lehet majd voksolni, itt meg van kifejtős rész is, sőt, kommentezhettek. Tehát van hol kipörögni magunkat. A téma valóban igényli ezt most.

 

1)      Az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e? – Eddig is mindkettőt deklarálta. Olvastad az eredetit? Vagy csak úgy csuklóból alkotmányozol egy kicsit? A végefelé kell keresni. Ha már itt tartunk, a következő jelenlegi pontokkal nem vagytok kompatibilisek, a helyetekben ezeket gyomlálnám ki, ha már ennyire adtok a formaságokra: "Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. (...) A pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak. Ennek megfelelően egyetlen párt sem irányíthat semmiféle állami szervet. A pártok és a közhatalom szétválasztása érdekében törvény határozza meg azokat a tisztségeket, közhivatalokat, amelyeket párt tagja vagy tisztségviselője nem tölthet be."
 
2)      Korlátozza-e az állam eladósodását? – Ez a kormány feladata. Tartsuk már tisztán a felelősségi köröket. Én se műtök vagy vezetek repülőt. Felelősséget érzek az embertársaim iránt. Az alkotmányozás sokkal veszélyesebb, mint a repülővezetés vagy a műtés, mert 10 millió embert érint.
 
3)      Vegyen-e védelem alá olyan közös értékeket, mint a család, a munka, az otthon, a rend és az egészség? – Selmeczi Gabriella esetében láttuk, mivel jár, amikor a Fidesz megvédi az érdekeinket saját magunkkal szemben. Inkább ne.
 
4)      Járjon-e szavazati jog a kiskorú gyermekek után? – Ne járjon. Egy nyugdíjas értelmiségi felelősebben szavaz, mint egy megélhetési gyermekvállaló. Talán pont ettől féltek. Lehetne inkább kicsit költeni az oktatásra, akkor nem kéne ab ovo demagóg kormányzásra berendezkedni.
 
5)      Engedjék-e a gyermeknevelés költségeinek megadóztatását? – Honnan tudjam? Többek között azért fizetek adót, hogy a kormányzat kiszámolja helyettem az ilyen döntések makrogazdasági impaktját. Ha nem tudjátok a szakszerű választ, minek vagytok kormányon?
 
6)      Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után? – A kérdés nyelvi és közjogi értelmezhetőségéből arra következtetek, hogy Schmitt Pál irodájából szivároghatott ki ez a munkaanyag. Szerintem inkább a jövő nemzedékek helyett vállaljunk kötelezettséget, hogy ne nekik kelljen megszenvedni, amit most elbarmoltok.
 
7)      Az új alkotmány fejezze-e ki a határon túl élő magyarsággal való nemzeti összetartozás értékét? – A szomszédos országban élő magyarok európai polgárok, és mi is azok vagyunk. Ez egy igen szoros kötelék, olyannyira, hogy nincs is igazán szükség szorosabbra. Az EU-t épp azért hozták létre, hogy a hozzád hasonló demagóg és debil politikai prostituáltak kicsit nehezebben borítsák vérbe a kontinensünket. Ha csak egyedül kívánsz szembemenetelni az időszalaggal, nem bánom, de hogy én nem fogok utánad kúszni a lövészárokba a plusz három szavazatodért, és hogy a gyerekemet se adom neked ilyen célokra, az tuti. Agyatlan fasz.
 
8)      Védje-e a Kárpát-medence természeti sokféleségét? – Valamiből ki kellett hozni a 12 pontot? Hagytad volna üresen. Szerencsétlen.
 
9)      Védje-e fokozottan a nemzeti vagyont? – Igen. Tőletek. De ez így önellentmondás, és gondolom leszavaznátok.
 
10) Csak átlátható gazdasági hátterű társaságok számára legyen-e nyitva az állami forrásokhoz való hozzájutás, a közbeszerzéseken való részvétel? – A megbízható káderekre gondoltatok? Ehhez nem kell alkotmány, épp most hozzátok őket helyzetbe.
 
11) Bíróságok számára legyen-e mód a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására? – Amióta az ügyészségek a kezetekben vannak, erre sincs szükség. Naponta visszaküldhetitek az aktuális Hodorkovszkijt a Markó utcába.
 
12) Szankcionálják-e a parlamenti bizottságok előtt való meg nem jelenést? – Én inkább a parlamenti bizottsági tagságot szankcionálnám. Legalább ennyire szakszerű volna, csak sokkal hasznosabb.

5 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr782660813

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/1.: Sorozatindító - Szükségünk van-e új alkotmányra? 2011.02.15. 18:37:06

„The earth belongs always to the living […] by the law of nature, one generation is to another as one independant nation to another.” (Thomas Jefferson, 1789. szeptember 6.) A fenti idézet jól mutat rá arra, hogy az általam...

Trackback: Az új alkotmány/1.: Sorozatindító - Szükségünk van-e új alkotmányra? 2011.02.15. 18:31:27

„The earth belongs always to the living […] by the law of nature, one generation is to another as one independant nation to another.” (Thomas Jefferson, 1789. szeptember 6.) A fenti idézet jól mutat rá arra, hogy az általam...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.02.16. 16:40:53

Kínban fogant nevetés. Örvendjünk, hogy még valaki tud ebben az agyhalálban valami vicceset találni. Ezek lennének "azok" a kérdések? És a jogbiztonság, államszervezet, alapjogok? Óh, borzalom!

Omcsesz 2011.03.02. 01:20:39

Akkor pontonként:

1) "Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére, vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. (...)"
Mire gondolsz konkrétan? A FIDESZ kétharmadára? Azt az emberek szavazatai miatt érték el, innentől kezdve semmi felelősség nem terheli ezért a FIDESZ-t. Ha a populizmusra gondolsz, az is igaztalan vád, hiszen a világ összes politikusa azért (a hatalomért) van ott (mi másért lenne?).
"pártok és a közhatalom szétválasztása érdekében..."
Az MSZP idején elvált a kettő? Akkor miért nem sírt senki, hogy ez antidemokratikus? Ők is pártkatonákat ültetek a magas pozíciókba, csak azok meg korrupciós ügyekben is úsztak, és kamu indokokkal vettek fel nagy zsetont.

2)"Én se műtök vagy vezetek repülőt....." Rossz analógia.
"Az alkotmányozás sokkal veszélyesebb, mint a repülővezetés vagy a műtés, mert 10 millió embert érint." Konkrétan mire gondolsz? Azzal, hogy kimondják, hogy (pl.) Magyarország keresztény ország, azzal neked semmilyen jogod nem sérül.

3) "megvédi az érdekeinket saját magunkkal szemben...." A kérdésben értékekről volt szó, nem érdekekről, ami nyilván nem azonos. Abban gondolom mindketten egyetértünk, hogy a család, a rend MINDENnél fontosabb. Ha ezt egy kormány minden lehetséges eszközzel védeni akarja, az (engem legalábbis) nem zavar.

4) "Egy nyugdíjas értelmiségi felelősebben szavaz, mint egy megélhetési gyermekvállaló. Talán pont ettől féltek." A nyugdíjas értelmiségi sajnos szinte kizárólag az MSZP-re szavaz, gondolkozás nélkül, mivel a szavazótáboruk javarészt belőlük áll. Sokuk meg is mondta: tudom, hogy szar az MSZP, de Orbánra soha! Ezek után én úgy érzem, nincs miről tárgyalni. Viszont a gyerekek után járó szavazatot én is hülyeségnek tartom, csak más miatt.

5) Egyetértek.

6) Nem értek egyet. :)

7) "A szomszédos országban élő magyarok európai polgárok, és mi is azok vagyunk. Ez egy igen szoros kötelék, olyannyira, hogy nincs is igazán szükség szorosabbra." Ez a (Besenyő Pista bácsi szavaival élve) egy orbitális nagy faszság, egy kozmikus gigász brutyó! Európai állampolgárok vagyunk? De jó! Ők is? Még jobb! DE a németek is azok, még sincs semmi közünk hozzájuk! Akkor ez hogy is van? A határon túli (Kárpát-medencére gondolok elsősorban) magyarokat származásuk miatt hátrányos megkülönböztetés éri, és érte nagyon sokáig, pusztán azért mert magyarul beszéltek (gondolok most arra, hogy pl. Ceausescu idején nem énekelhették a Himnuszt, nem ünnepelhették március 15.-ét, szabályosan irtották őket, stb.). Kérdezz csak meg egy romániai magyart. Ezek után szerintem az a minimum, hogy magyar állampolgárságot kapnak.

8)Miután az Auch@n Dunakeszin a lápot akarta beépíteni, ill. a makói gázmezőket elkótyavetyélte az előző kormány, nem tartom badarságnak.

9)" Igen. Tőletek. De ez így önellentmondás, és gondolom leszavaznátok." Nem közülük kerültek ki milliárdos Rt-tulajdonosok........

10) "A megbízható káderekre gondoltatok?" Nem, a Zuschlag-, Bajnai-, Veress-, Hunvald-, Hagyó-féle ügyekre gondoltak. Meg a többire.

11)"Amióta az ügyészségek a kezetekben vannak..."
Miről tudsz te, amiről én nem?
Hodorkovszkijt pedig kivégezni kéne, nem a Markó utcába küldeni.

12) "Legalább ennyire szakszerű volna, csak sokkal hasznosabb." Az sem volna haszontalan, ha mondjuk a Tasnádi-féléknek, meg a hozzá hasonlóknak be kéne menni a bíróságra.......

Nagyjából ennyi jutott az eszembe.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.03.02. 16:59:44

@Omcsesz:

Attól, hogy az MSZP és az SZDSZ velejéig korrupt volt (az volt), még nem kell bármit is elnézni a Fidesznek. Sőt. Világ életemben jobboldali voltam, épp ezért fáj KÜLÖNÖSEN, amit a Fidesz jobboldali cimke alatt művel.

És te is tudod, hogy a kétharmad jó része, amire hivatkozol, kétségbeesett protest szavazatokból jött ki, amiket demagóg hazugságokra adtak le, talán láttad a tegnapi híreket (Orbán csomag).

Amúgy kösz a kommentet, jólesik néha egy kis dialógus.

Omcsesz 2011.03.04. 21:26:38

@Nick_: Lehet, hogy protest szavazat volt, de az is ugyanolyan érvényes szavazat. Nem mondtam amúgy, hogy a FIDESZ makulátlan lett volna. De azt kell mondjam, hogy még így is őket tartom a legalkalmasabb pártnak az ország vezetésére. Az MSZP-s politikusokat már a rendszerváltás idején el kellett volna távolítani a közélettől - végleg. Azzal is egyetértek, hogy a FIDESZ sok mindent ígért, amit nem kellett volna. Nekem az fáj nagyon, hogy még mindig nem számoltatták el a kommunistákat az elmúlt bűnökért. Sajnos nem volt meg az a katarzis a rendszerváltáskor az országban, mint pl. a románoknál. Egyébként konkrétan Te (pl.) mit csinálnál az ország jelenlegi helyzetében? Olyan döntést, amely mindenkinek szimpatikus, soha, semmilyen párt nem hozhat, és erre nem is kell törekedni. Eddig amit csináltak, bennem nem váltott ki ilyen heves ellenérzéseket.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.03.10. 13:31:25

arra az említett katarzisra nekem is volna igényem, feltehetőleg mindkettőnknek ugyanaz fáj -- a kommunisták el nem számoltatása és a kommunisták eszközeinek cinikus alkalmazása ugyanaz a történet. épp ez a bajom nekem is. hogy jobboldali pártként címkézik magukat, és machiavellista bolsevik módszertan szerint működnek. én se sírom vissza a "szalon-kommunistákat", a vörös bárókat, stb., de éppen ezért helyettük jobbat várnék, nem ugyanolyat, csak más színre festve
süti beállítások módosítása