HTML

Nemzeti Agyhalál

Az egyik felem jobb oldali, a másik meg bal. Mégsem próbálom egyik kezemmel levagdosni a másikat. Ezt jó volna országosan is kipróbálni.

Friss topikok

  • Brendel Mátyás: @Scagnetti: ""1) Azt tudjuk, hogy az MSZP-t és a DK-t messze többen szeretnék kormányon látni, m... (2012.02.03. 12:42) LEGYEN Más a Politika!
  • NickNickNick: Nagyon köszönöm mindenkinek a kommenteket, megtisztelő, hogy idelátogattatok és megosztottátok vel... (2012.01.16. 11:03) NEM MENŐ.
  • anonymand: @Nick_: Tisztelt Nick_! Igen a felelősséget ki lehet terjeszteni (itt jogos a visszamenőleges h... (2011.06.21. 06:50) Nem szavazópolgár, kárpát makákó.
  • NickNickNick: azért az nem reális hogy a Fletó miatt kéne átnevezni a repteret ... =))))))) egyébként ha jövőre... (2011.04.07. 15:27) Bal - jobb - bal ... (?)
  • Babaarcú Démon: @Nick_: ... én is tiltakozom! (2011.04.05. 12:08) Angyalcsináló

Linkblog

Ne lengesd előttem a csíkos posztót.

2009.09.11. 09:23 NickNickNick

Zőccség !!!

Ez most vicc, abszurd performansz, vagy kandi kamera ... ??? Messze van még április elseje, és azon a napon se szoktunk viccelődni nemrég elhunyt családtaggal, sérült kisgyerekkel vagy holokauszttal. Az MTI (index által is átvett, LOL) ál-híre erősen súrolja a fenti kategóriákat.

Kölesből nyert etanol lehet a jövő üzemanyaga
"Kereskedelmileg is hasznosítható bioüzemanyag-forrás lehet a vesszős köles. Kutatók egyelőre Oklahoma Panhandle területén kísérleteznek három kölesmezőn a gabona termesztésével és üzemanyaggá alakításával."

Az isten szerelmére, maradjanak Oklahomában, addig jó nekünk. Mi pedig tegyünk helyre pár dolgot józan paraszti ésszel. 

Az iszlám színe is zöld, mégse bio

Attól, hogy egy növény eredetileg zöld színű, még nem lesz környezetbarát az az energia, amit az elégetésével termelünk. Súlyos, hogy a XI. századra sem tudatosult még bennünk, hogy a hőerőművek, sőt a robbanómotorok hatásfoka is max. 25-40 százalék. A 40%-ot laboratóriumi körülmények között kell érteni, űrtechnológiák felhasználásával, vákuumban és súlytalanságban, a Naprendszer valamennyi bolygójának együttállásakor, teliholdkor, sót a bal vállunk felett a hátunk mögé szórva. Ha bármit elégetek, minimum az energia kétharmada pocsékba megy, viszont mind a 100 százaléknyi megtermelt energiára eső környezetszennyezés meg fog történni. Sőt, maga a pocsékba ment kétharmadnyi energia is szennyezi a környezetet, hő formájában szabadul fel, ami a klímaváltozás irányába hat. Tehát ha égetéssel termelünk energiát, az 160% környezetszennyezés és csak 40% hasznos energia.
 

Biomassza, a nagy parasztvakítás

Ha azt látod, hogy ezerrel ég egy ember háza, de az illető oltás helyett a kertben további tüzeket rak, majd azokat oltogatja, miközben a háza porrá omlik a tűzvészben, és még büszke is magára, akkor megtaláltad napjaink hiteles zöld politikusát. Kérdem én, mitől lesz zöld bármilyen égetés, akár "biomassza", akár bármi, ha minden égetéskor széndioxid szabadul fel (jó esetben csak az), ami üvegházhatású, és 160%-nyi szennyezés esik 40%-nyi energiatermelésre??? Lehet azt mondani, hogy "fenntartható", mert szalmát meg fákat meg energiafüvet meg biokölest (húazannya!!!) égetek, ami újra kinő, de akkor is égés. A tények makacs dolgok.
 

Hány Nap ég a Naprendszerben?

Jelenleg biztosan nem egy. Új Napokat gyújtunk a saját fejünk felett, aztán csodálkozunk, hogy megégünk. Hogy miért? Józan paraszti ész: a fosszilis tüzelőanyagok (benzin, gáz, szén) tulajdonképpen konzerválódott növények, melyek a Nap sugárzásának az energiájából építették fel saját magukat. A szén és kőolaj sokmillió év alatt keletkeztek, és mi pár évtized felszabadítjuk ezt a sokmillió évnyi napsugárzást, és beletápláljuk a föld jelenlegi energetikai rendszerébe. Ez legalább annyira megkeveri a folyamatokat, mint az üvegházhatás.
 

Mi a megoldás?

Semmiképpen nem az, hogy pofátlan cinizmussal csiliárdokért fejlesztünk látszattechnológiákat, pl. elássuk a széndioxidot a tenger fenekén, mint azt a „környezettudatos” olajmultik teszik. A megoldás az, hogy elfelejtjük a fosszilis és bármilyen egyéb anyagok égetését, örökre. A napenergia a jövő. Pártucat négyzetkilométernyi napelemmel el lehet látni egész Magyarországot. Minden kekec kérdésre megvan már a válasz. Lehet azt mondani, hogy a nap nem süt eléggé. Francokat. Ha a svédeknek északon megéri napelemet tenni a tetőre, nekünk is megéri. Az áram nem tárolható, nem szállítható teherautón, mint a benzin? Hát nem. De a napenergiával bontott hidrogén és oxigén már igen, csak tartálykocsik helyett hidrogén-szállító kamionok fognak mászkálni. Amúgy szupravezető kábelekkel messzire is lehetne áramot szállítani, simán, még ha ez profitrealizálás helyett egy kis befektetést igényel. A napenergia bárhol bányászható.
 
Az a kérdés, hogy mikor kergetjük el azokat a korrupt politikusokat, akik szolár-energetikai fejlesztések és beruházások helyett a fejünk felett szalmaerőműveket és gáztározókat meg olajvezetékeket építtetnek az adónkból.
 
Valahogy csekély elégtétel, hogy az ő gyerekeik is meg fognak sülni és fulladni, nem csak az enyém.
 
Zöld pártot akarok, de azonnal.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiagyhalal.blog.hu/api/trackback/id/tr461374587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ehune 2009.10.11. 19:45:00

Sokadszorra tapasztalom, hogy a hazafiasság együtt jár a ökológiával. Örülök, hogy vagyunk már néhányan.
süti beállítások módosítása